Hirdetés

A Régi Köztársaságra fókuszálhat a Trónok harca alkotóinak Star Wars trilógiája

|

Könnyen megeshet, hogy a Skywalker saga után a múltban folytatódhat a messzi-messzi galaxis története.

Hirdetés

Idén decemberben lezárul egy korszak a Star Wars életében, hiszen a J.J. Abrams által jegyzett IX. epizód végleg pontot tesz majd a negyven éve futó Skywalker saga végére, így megnyitva az utat egy sor vadonatúj történet előtt. Azt már tudjuk egy ideje, hogy a nyolcadik epizódot dirigáló Rian Johnson és a Trónok harcával ismertséget szerző David Benioff és D. B. Weiss is készülnek egy-egy vadonatúj trilógiával, azonban a minap ez utóbbiról röppentek fel rendkívül érdekes pletykák, amelyek ha igaznak bizonyulnak, akkor könnyen megeshet, hogy a Disney és a Lucasfilm az utóbbi évek egyik legjobb döntését hozta meg a Star Wars kapcsán.

Hirdetés

A Star Wars News Net a napokban egy névtelenséget kérő forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Benioff és Weiss trilógiájának első darabja jóval hamarabb érkezhet, mint azt gondolni mertük volna, ugyanis a film forgatási munkálatai már ősszel megkezdődhetnek, mivel a forgatókönyv hamarosan végleges formát önt, de a művészeti részleg is kifejezetten jól halad a rájuk bízott feladatokkal. Mégis a legérdekesebb fejlemény az egészben, hogy a készülő mozi a Star Wars rajongók egyik legnépszerűbb korszakában, A Régi Köztársaság idejében veheti majd fel a fonalat. A forrás szerint  a Disneynél úgy számolnak, hogy ezzel a húzással a Star Wars idővonal kibővítése mellett sok olyan Trónok harca stílusát kedvelő új nézőt vonzzanak majd be a messzi-messzi galaxisba, akik eddig valamiért nem igazán rajongtak a franchise-ért.

Magát a Régi Köztársaságot egyébként még a Bioware és az Obsidian Entertainment alkották meg a mára kultikussá vált The Knights of the Old Republic című videojáték első és második részében, amely a yavini csata előtt több ezer évvel vette fel a fonalat. A Lucasfilm 2012-ben történt felvásárlásával azonban a Régi Köztársaság sok más egyéb történet mellett az úgynevezett "Legendákban", tehát a Disney-féle új kánonon kívül kapott helyet, így mindenképpen érdekes volna látni, hogy a korábban szintén a legendák sorát erősítő Thrawn admirális mellett a Lucasfilm hogyan is kanonizálná újra a Star Wars univerzum egyik legtöbb rajongóval rendelkező időszakát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.