Hirdetés

Még mindig rengeteg újszülött kap Trónok harca ihletésű nevet

|

A kedvenc filmjeink és sorozataink óriási hatással tudnak lennie az életünkre, egyes esetekben pedig sikerül átesni a ló túloldalára. Vagy mégsem?

Hirdetés

A Trónok harca napjaink egyik legnépszerűbb sorozata, tévés és könyves fronton egyaránt. Rajongói sokféleképpen fejezik ki elköteleződésüket George R.R. Martin világa iránt. Vannak, akik a cosplayre esküsznek, vannak, akik a sorozathoz kapcsolódó emléktárgyakat gyűjtenek és olyanok is akadnak, akik a Trónok harca karaktereiről nevezik el a gyerekeiket.

Hirdetés

Egy új statisztikán összesítettek azokat az Angliában és Walesben 2017-ben született gyerekeket, akik valamilyen popkulturális szereplő után kapták a nevüket. A listát toronymagasan a Trónok harca vezeti.

76 újszülött kapta a Khaleesi nevet Emilia Clarke karaktere után. Érdekesség, hogy a sárkányok anyjának valódi nevét, a Daenaryst csupán három gyerek kapta. Ugyancsak népszerű névvé vált a Sansa, de a pálmát az ő sorozatbeli húga, Arya vitte. Egész pontosan 343 kislány kapta ezt a nevet, ami még a 2016-os statisztikát is bőven megugorja. Ekkor 302 új Arya látott napvilágot. A fiúk között a Tyrion került ki a legnépszerűbb választásként.

A Star Wars szereplőinek neveit eddig is előszeretettel adták babáiknak a megszállott rajongók és múlt évben sem változott. Carrie Fisher sajnálatos halála után 149 kislány kapta a Leia nevet, vélhetőleg a színésznő előtti tistzelgésként. Emelett az új trilógia karkatereinek népszerűségéről 21 Rey és 70 Kylo tett tanúbizonyságot 2017-ben.

A populáris nevek közé tartozott még a Moana, a Harley Quinn és meglepő módon a Lucifer is. Utóbbit a Lucifer sorozat bemutatója után kezdték el gyerekekre aggadni a szülők, előtte nem kifejezetten találták jólcsengő választásnak.

Ti adnátok olyan nevet a gyereketeknek, amit valamelyik kedvencetek inspirált?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.