Hirdetés

Trónok harca – az évadzáróban fény derül Lyanna titkára?

|

Noha még soha nem találkoztunk vele, mégis Lyanna Stark az egyik legrejtelmesebb karaktere a Trónok harcának, s ha hihetünk a pletykáknak, a következő epizódban kiderül a hatalmas titka!

Hirdetés

Ned Stark húga, Robert Baratheon egykori szerelme, a lány, aki miatt megdőlt a Targaryen-dinasztia uralma, s aki miatt az egész Hét Királyság lángba borult, Lyanna Stark most végre feltűnik a Trónok harca sorozatban! Jó, tudom, láthattuk már Lyannát az egyik Bran-féle múltbéli látomásban, de ott még csak kislány volt. A pletykák szerint azonban a következő epizódban, a The Winds of Winter címet viselő évadzáróban a felnőtt Lyannát is láthatjuk végre, ott, abban az ikonikus jelenetben, fent a Toronyban, ahol Ned rátalál(t) nem sokkal a halála előtt.

Hirdetés

S, hogy miért érdekes mindez? Nos, azért...

Figyelem! Mindazoknak, akik soha semmilyen népszerű Trónok harca-teóriát nem hallottak/olvastak még, SPOILER VESZÉLY!!! Most fordulj vissza, ha nem akarod megtudni az egyik legnépszerűbb teóriát Lyannával és a Trónok harca történetével kapcsolatban!

Szóval, azért érdekes mindez, mert a legnépszerűbb rajongói teória szerint: Anno, amikor Ned megtalálta a csurom véres, haldokló Lyannát ott fent, a Toronyban, a lány nem volt egyedül! Ugyanis éppen akkor adott életet Rhaegar Targaryen gyermekének, aki nem más, mint Havas Jon! Lyanna megígértette Neddel, hogy megvédi a Targaryen-gyűlölő Robert haragjától a bébit, így Ned mindenkinek azt hazudta, hogy a kisfiú, akivel hazatért a háborúból, az ő fattya.

A legfrissebb pletykák és teóriák állítása szerint az évadzáró epizódban nem csak, hogy láthatjuk a "Tower of Joy" eseményeit (azaz a Toronyban lezajlott történéseket), de az is beigazolódik, hogy valóban Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen fia Havas Jon, hovatovább minderre ő maga is rájön a szezonfináléban! Mindezt rengeteg dolog alátámasztja. Ned és Lyanna biztosan visszatér a tizedik epizódban is, ezt még a harmadik rész (ahol először láthattuk a Toronynál történteket) után megjelent interjúban nyilatkozta az ifjú Nedet megformáló Rob Aramayo. S Havas Jon feltámasztása után a karaktert alakító Kit Harrington is beszámolt arról, hogy "Van az évadban egy epizód, ami Jon története, ez a legnagyszerűbb epizód, amelyet eddig készítettünk".

Persze Harrington a fenti kijelentésével akár a múlt héten bemutatott Battle of the Bastards epizódra is utalhatott, amelyet sokan a Trónok harca, sőt a sorozat-történelem valaha látott legjobb epizódjának tartanak. Ugyanakkor, ha nagyon szőrszálhasogatók akarunk lenni, ez az epizód nem konkrétan Jonról, az ő történetéről, sokkal inkább a Stark család újbóli felemelkedéséről szólt, hiába volt Havas az események főszereplője.

A legújabb teóriák szerint amellett, hogy Bran újabb látomása beigazolja a Jon szüleiről szóló feltételezést, erre maga Jon is rá fog jönni az évadzáróban.

A teória: Rickon temetése után Jon ott marad a Stark család kriptájában, bolyong a legmélyebb, legsötétebb, sosem látott folyosókon. Nem tudja miért, de valami arra ösztönzi, hogy menjen tovább. Rátalál egy elzárt, ám még üres sírhelyre, s mikor elpakolja az útból a köveket, meglátja a saját jövendőbeli nyughelyét, amelynek létezéséről eddig nem is tudott, s amelyen az áll: Havas Jon, a Dragonstone-i Rhaegar Targaryen és a Wintrfell-i Lyanna Stark gyermeke. Mit gondoltok? Várjátok már a szezonzárót?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.