Hirdetés

A plakát és interjú után megérkezett a Trumbo első előzetese is

|

Hirdetés

Új plakátot adtak ki Jay Roach, Trumbo címen érkező filmjéhez. A poszteren Bryan Cranstont és az Amerika-ellenes Tevékenységeket Vizsgáló Bizottság kérdései közül láthatunk párat, amelyekre megtagadta a választ Dalton Trumbo forgatókönyvíró, akit ezek után kommunizmus vádjával eltiltottak az írástól és 11 hónapnyi börtönbüntetésre ítéltek. Megpróbáltatásai ellenére álneveken folytatta az írást és két alkalommal is elnyerte a legjobb forgatókönyv kategóriában az Oscar-díjat. Az egyik nyertes film a Gregory Peck és Audrey Hepburn főszereplésével készült Római vakáció, a másik pedig a The Brave One, 1956-ben készült dráma volt. A Vanity Fair interjújában Roach több részletet is elárult a filmről. Beszélt az 1947-es anti-kommunista mozgalomról is:

Az ötlet, hogy ezek a tehetséges emberek filmekkel akarták megbuktatni Amerikát, nagyon érdekes dolognak bizonyult és sok figyelmet is kapott akkoriban. Érdekelni kezdett, hogy miként válhat egy ötlet ragályossá és a borzalmas ötletek hogyan fertőzhetnek meg másokat.
Roach hozzáfűzött egy két dolgot Helen Mirren karakteréhez is. A színésznő Hedda Hoppert alakítja majd, aki egy pletykarovat vezetője, és kapcsolata Trumboval meglehetősen ellenséges volt:
Hedda Hopper kiváló ellenfél számára. Érdekfeszítőnek tartom a kapcsolatukat, hiszen a tehetséges emberek a szórakoztató ipar bármely területét tekintve megosztottak voltak akkoriban.
  A film szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál keretein belül lesz látható először, a mozikba pedig novemberben érkezhet. Cranston és Mirren mellett láthatjuk Elle Fanninget, Diane Lanet, John Goodmant, Louis CK-t, Michael Stuhlbargot és David James Elliottot, mint John Wayne-t, Trumbo másik első számú ellenfelét. [caption id="attachment_60383" align="aligncenter" width="1024"]
TR_08395-08392_R
Helen Mirren (Hedda Hopper) és Bryan Cranston (Dalton Trumbo)[/caption] A Trumbo hivatalos szinopszisában ez áll:
A sikeres forgatókönyvíró Dalton Trumbo (Bryan Cranston) karriere derékba törik, amikor őt és más Hollywood-i személyiségeket feketelistára tesznek politikai meggyőződésük miatt. A Jay Roach rendezésében készült Trumbo bemutatja a forgatókönyvíró küzdelmét az amerikai kormánnyal és stúdió főnökkkel, a harcot a szavakért és a szabadságért, amely felkavarta egész Hollywood-ot, ezzel olyan hírességek ellenszenvét kiváltva, mint például Hedda Hopper, Kirk Douglas, Otto Preminger vagy éppenséggel John Wayne.
[caption id="attachment_60380" align="aligncenter" width="683"]
A Trumbo új posztere. Főszerepben: Bryan Cranston Alul (balról): Diane Lane, Michael Stuhlbarg, Louis C.K., Elle Fanning, John Goodman, Helen Mirren
A Trumbo új posztere. Főszerepben: Bryan Cranston
Alul (balról): Diane Lane, Michael Stuhlbarg, Louis C.K., Elle Fanning, John Goodman, Helen Mirren[/caption] Frissítés: Nem kellett sokat várni, Bryan Cranston konferálta fel az első exklúzív előzetest, amit alig 1 órája osztottak meg. A látottak alapján a színészgárda odateszi magát és egy remek filmet láthatunk majd a szólás és az akarat szabadságáról. A Trumbo az amerikai mozipremierhez hasonlóan novemberben érkezhet hazánkba is. https://www.youtube.com/watch?v=n0dZ_2ICpJE&spfreload=10
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.