Hirdetés

Tudjuk, mi lesz Mundruczó Kornél következő filmje!

|

Hirdetés

A Fehér Isten című filmjével a szélesebb közönség igényeit célba vevő, de a társadalmunkra vonatkozó mondanivalót nem kevésbé sulykoló filmrendező, Mundruczó Kornél újabb filmre szánja el magát, s ahogyan a kutyás opuszát, úgy ezt is a Magyar Nemzeti Filmalap finanszírozza. A Filmalap által 697 millió forinttal megtámogatott film (ehhez még 146 millióval hozzájárult az Európa Tanács filmalapja, mellette pedig a német regionális filmalapok és tévécsatornák is zsebükbe nyúltak) a Felesleges ember címet fogja viselni, és magyar-német koprodukcióban készül majd. [caption id="attachment_83215" align="aligncenter" width="610"]

feher_isten_mundruczo_kornel
Mundruczó Kornél filmrendező Psotta Zsófiával a Fehér Isten forgatásán.[/caption] A filmben szereplő színészek nevét egyelőre nem tudjuk, azt azonban igen, hogy az operatőr ugyanúgy Rév Marcell lesz, ahogy a Fehér Istennél, Ágh Márton tervezi a látványt, a forgatókönyvet pedig Wéber Kata jegyzi (színészként közreműködött többek között az Adás, az Apacsok, illetve az Itt vagyok című filmeknél, íróként pedig a Fehér Istent köthetjük a nevéhez). Mundruczó valószínűsíthetően nem lesz hűtlen önmagához és a migrációs válság idején játszódó, különleges képességekkel rendelkező fiú és egy doktor barátságára koncentráló filmben jól megragadja napjaink egyik legégetőbb problémájának lényegét és érdemben hozzászól a témához.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.