Hirdetés

A tudomány szerint Hangya simán összezúzná Supermant

|

Egy kvantumfizikus számításai szerint a legapróbb Marvel hős könnyedén felvenné a versenyt a DC földönkívüli istenével.

Hirdetés

A Batman Superman ellenben a Sötét Lovag kishíján legyőzte az Acélembert, de végül a denevér felismerte az emberséget földönkívüli ellenfelében és letette a kriptonittal felvértezet lándzsát. Clark Kent legnagyobb szerencséjére nem a Marvel képregények apró hősével, Hangyával került összetűzésbe, ugyanis a kvantumfizika azt bizonyítja, hogy esélyje sem lett volna a DC történetek egyik legerősebb szuperhősének.

Hirdetés

A 2015-ös Hangya kapcsán a Marvel Studios segítségül hívta Dr. Spiros Michalakis-t, a Kaliforniai Műszaki Egyetem kvantumfizikusát azért, hogy tőlük telhetően realisztikussá tegyék a filmben látható kvantum világot. Michalakis a blogján osztotta meg élményeit, valamint az Inverse-nek adott interjújában is beszámolt felfedezéseiről, amelyek világossá tették számára, hogy Hangya képes lenne legyőzni Supermant.

Habár Superman még az űr vákumjában is tud repülni, ezzel ellentmodva a fizikának, még őt is behatárolják az olyan természeti törvények, mint például a gravitáció. Viszont a kvantum világnak köszönhetően Hagyát nem teljesen kötik röghöz az effajta szabályok.

"Ahogyan Einstein is fogalmazott, a gravitáció nem más, mint a téridő görbülete. A téridő görbülete pedig olyan, mint egy 4 dimenziós szerkezet, mint egy gömb vagy egy golyó. Szóval, ha ezt megérted és képes vagy manipulálni, akkor megváltoztathatod a téridő görbületét. Ezáltal megváltoztathatod a gravitációt. Amit ezzel mondani szeretnék az az, hogy ha megértjük azt a kvantum kódot, ami azt mutatja, hogy melyik téridő görbület honnan származik, akkor képesek vagyunk növelni vagy éppen csökkenti azt. Ezek még mindig a fizika határain belül fognak mozogni, csupán megváltoztatjuk az állandókat. Hangya így létrehozhatna akár egy fekete lyukat is. Superman megtud menekülni egy fekete lyuk elől? Valószínűleg nem. Game Over."

Ez a tény a Hangya rendezőjének, Peyton Reednek is nagyon tetszett, aki Twitteren osztotta meg a cikket. Noha arra nem számíthatunk, hogy Hangya és Superman egyhamar összecsapjanak egymással, de nagyon kíváncsian várjuk, hogy hová fejlődik a karakter a következő Bosszúállók, illetve szóló filmjeiben. A Hangya és Darázs 2018. júniusában érkezik a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.