Hirdetés

Ugranak a James Bond jogok a Spectre után

|

Hirdetés

Persze nincs ok a pánikra, csupán arról van szó, hogy a Sony társfinanszírozási megállapodása és a sorozat terjesztése az MGM-el a Spectre-t követően lejár és szemmel láthatóan ezt nem kívánják meghosszabbítani. Ennek értelmében valóságos licitháború indulhat meg a stúdió részéről a jogokért, hiszen James Bond-sorozat az egyik legrégibb és legkifizetődőbb franchise a filmtörténelemben. Tom Rothman, a Sony vezérigazgatója így kommentálta az egészet:

Az az igazság, hogy a Sony fantasztikus köröket futott Bond-al. Természetesen mi is felvesszük a versenyt, de legyünk tisztességesek, hiszen nem csak mi vagyunk a piacon.
A legújabb spekulációk szerint a Warner adhat új otthont a 007-esnek (ezzel Harry Potter mellett a britek másik nemzeti kincsének is), amiben közrejátszik az is, hogy a gyakorlatilag már csak a nevében létező MGM szoros kapcsolatot ápol a stúdióval, elég csak A hobbit filmekre gondolni. Persze korai még a találgatás, és bizonyos, hogy a Sony a tavalyi hacker támadások, a Pókember körüli mizériák miatt mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a 007-es náluk maradjon. Elvégre a Hálószövő mellett jelenleg Bond az egyetlen életképes franchise-uk, és a Skyfall volt az első a széria 50 éves történelmében, ami átlépte a bűvös 1 milliárdos álomhatárt (a miheztartás végett: a sorozatban a rekordot az 1965-ös Tűzgolyó tartotta, ami mai jegyárakkal számolva "csak" 800 millió dollár körüli összegnek felelne meg), így biztos nem adják könnyen. Annyi mondjuk bizonyos, hogy a kölyökbarát Disney egyre táguló birodalmához túl sötét és véres lenne és Bond nehezen férne el a Marvel, a Star Wars vagy a Pixar filmek mellett. Ti melyik stúdiót preferálnátok? Maradjon továbbra is az MGM-Sony szövetség, vagy utóbbi helyére jöjjön az emlegetett Warner, vagy más nagy stúdió? Mindenesetre a Spectre november 6.-ától indít offenzívát a világ mozijai ellen, a Skyfallhoz hasonlóan ismét Sam Mendes rendezésében, John Logan (Gladiátor, Londoni rémtörténetek) forgatókönyvéből, Daniel Craiggel immáron negyedszer (de nem utoljára) a főszerepben.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.