Hirdetés

Új, eddig kiadatlan Tolkien-könyv jelenik meg

|

Hirdetés

J.R.R. Tolkien új, eddig kiadatlan könyvével gazdagodhatnak rajongói - bár sajnos, egyelőre csak az Egyesült Királyságban. Tolkien honlapján már helyet kapott az augusztus 27-én megjelenő The Story of Kullervo című regény.

34cbb618-b0ae-4d83-825c-3e7e50011026

A fülszöveg tanulsága szerint Kalervo fia Kullervo a legtragikusabb sorsú karakter, akit Tolkien valaha papírra vetett: maga az író is "Szerencsétlen Kullervo"-ként emlegette az árva fiút, akinek természetfeletti képességei vannak. Kullervo a sötét mágus, Untamo földjén nevelkedett - aki megölte az apját, elrabolta az anyját, sőt, vele is megpróbált végezni három alkalommal is még kisfiú korában. Kullervo rabszolgasorsra jut, és halálos bosszút esküszik... Nem titok, hogy Tolkien-re mennyire nagy hatással volt a finnek nemzeti eposza, a Kalevala - így nem meglepő, hogy annak egyik szereplőjét, Kullervo-t választotta egyik műve központi alakjául. Tolkien sajnos már nem tudta befejezni ezt a könyvet, így az olvasók Verlyn Flieger szerkesztő munkájának köszönhetően vehetik kézbe Kullervo történetét.  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.