Hirdetés

Új és klasszikus gonosztevőkkel is találkozhatunk a Gotham 3. évadában

|

A Gotham két évad során rengeteg gonosztevőt sorakoztatott fel a Batman képregényekből, a 3. szezonban pedig még több felbukkanására számíthatunk.

Hirdetés

Tegnap végét ért a Gotham 2. évada, de ezzel nem fejeződött be James Gordon (Ben McKenzie) harca a város fenyegető gazfickók ellen. A finálé kapcsán a CBR leült beszélgetni a sorozat egyik vezető producerével, John Stephensel, és habár a társalgás elsősorban a szezon zárásáról szólt, az ősszel érkező 3. felvonásról is esett szó. Ha kedveled a sorozatot és jártas vagy Batman történeteiben, akkor azon gonosztevők nevei, akik felmerültek a folytatáshoz, zeneként fognak csengeni a füleidben. Stephens így nyilatkozott a 3. évaddal kapcsolatban:

Hirdetés

"Látni fogjuk Mad Hattert (Őrült Kalapos) a 3. évadban, és ha már ő ott van, akkor a Tweedle testvérek sem maradhatnak ki. A Court of Owls (Baglyok Bírósága) tagjaként pedig megjelenik Talon, illetve Solomon Grundyra is számíthatunk."

Rengeteg mindent leszűrhetünk ebből a rövidke beszámolóból. Vegyük elsőként a Baglyok Bíróságát, amire volt már utalás a sorozat során. Ez egy szervezett bűnbanda/titkos társaság, akik először 2011-ben mutatkoztak be a DC képregények lapjain, de már 200 évre visszamenőleg tevékenykednek Gothamben. Leginkább arról ismertek, hogy cirkuszban fellépő akrobatikus gyerekeket rabolnak el, majd képeznek ki halálos gyilkosokká, akiket Talonoknak neveznek. Viszont Stephens csupán egyes számban említette Talont, ami vagy azt jelenti, hogy Robin Earth-3-as verziójával találkozunk (ami nem valószínű), vagy egyetlen bérgyilkosról van szó a Bíróság irányítása alatt, ahogyan azt a Batman vs. Robon animációs változatában is láthattuk, harmadik lehetőségként pedig egy William Cobb nevű karakter jöhet számításba, aki szintén a Talon alteregó alatt fut.

Talon
Talon

Ezeknek a gonosztevőknek a behozatala logikusnak hangzik, hiszen a sorozat szépen lassan megalapozta a jelenlétüket, viszont a producer úr felsorolásában akad néhány meglepetés is. Az Őrült Kalapos behozatalával például elég sokáig vártak, pedig ránézésre könnyebb őt adaptálni, mint Mr. Freezet (Mr. Fagy), Clayfacet (Agyagpofa), vagy akár Azraelt. A CBR szerint az írók gondolkoztak azon, hogy a második évadban behozzák, de inkább meghagyták a következőre. A Dr. Jervis Tetch néven is ismert tudós olyan technológiát használ, amivel képes az agykontrollra. A karaktert természetes Lewis Carroll Alice Csodaországban története inspirálta.

Az Őrült Kalapos azonban egymagában még így sem menne sokra, kell mellé az izom, amit a Tweedle testvérek, Tweedledee és Tweedledum biztosítanak. A szupergonosz duót 1942-es első felbukkanásukkor még unokatestvérekként mutatták be, akik hatalmas kövér testüknek köszönhetően úgy gurulgattak és pattogtak Batmanen, ahogy kedvük tartotta. A New 52-ban már szupererős testvérekként mutatkoztak be, akik a támadásokat is iszonyatosan jól bírják. Ahogyan írtuk, gyakran együtt dolgoznak az Őrült Kalapossal, ám kapcsolatuk nem egészen felhőtlen, így egészen érdekes csapat dinamikára számíthatunk a 3. évadban.

Mad Hatter
Mad Hatter

Az utolsó név, amit Stephens megemlített az Solomon Grundy, aki talán már fel is tűnt az "Unleashed" című epizódban mint az Indian Hill egyik morgós foglya. A karakter 1944 óta van jelen és azóta több DC-s szuperhőst is terrorizált már. A sorozatban valószínűleg egy szupererős, mindent kiálló, sebezhetetlen, öngyógyító szörnyetegként ismerhetjük meg.

Láttátok már a Gotham 2. évadának fináléját? Az új gonosztevőket látva várjátok már a 3. szezont?

Solomon Grundy
Solomon Grundy

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.