Hirdetés

Új feldolgozást kaphat az Egri csillagok?

|

Hirdetés

Esélyesnek tűnik az, hogy előbb-utóbb bizony kapni fogunk egy újabb Egri csillagokat - legalábbis egyes susogásokból erre lehet következtetni. A truváj ebben az, hogy nem magyar részről jönne a feldolgozás, hanem egyenesen Hollywood-ban vállalkoznának arra, hogy nagy vászonra vigyék Bornemissza Gergely törökök ellen vívott harcát. Scott Fales (aki nagyjából semmit nem tett le eddig az asztalra) a híresztelések szerint meg is írta a forgatókönyvet, és a filmet nagyjából a Mennyei királyság és a Rettenthetetlen című filmek stílusvilágában képzeli el, tehát egy epikus, vad és erőszakos kalandfilmként. A következőket mondta a regényről:

Maga a cím is nagyon találó. Igen érdekes, ugyanis a csillag nem más, mint az egyéni sors jelképe. A történet a csatában harcoló emberek, sokszor holtukig küzdő hősök sorsát mutatja be. Megértettem az üzenetét, és megírtam a magam sajátos módján a film angol nyelvű forgatókönyvét.
Fales filmje főleg Bornemissza Gergely alakjára összpontosítana (szemben a 68-as mozifilmmel). Elképzeléseik szerint újraépítenék mind a katedrálist, mind az egri vár egy részét, a költségvetés pedig kb. 35-40 millió dollár lenne. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ennek a megvalósulási valószínűsége nem túl nagy, de mint felröppenő hír, mindenképp érdekes, pluszba pedig el lehet mélázni azon, hogy ki játszhatná a főszereplőket és ki rendezhetné a filmet. A potenciál nyilván megvan benne.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.