Hirdetés

Újabb folytatást kaphat a 28 nappal később

|

Maga Danny Boyle pedzegeti az ötletet.

Hirdetés

Cillian Murphy felébred egy kórházban, az őt körülölelő londoni város pedig siralomházzá változott - sehol egy teremtett lélek, egyetlen élőlény sincs a látóhatáron belül. Emlékeztek még ti is erre a képre? Danny Boyle 2002-es 28 nappal később című filmje mind témájában, mind pedig műfajában az egyik legerőteljesebb filmnek bizonyul mind a mai napig: nyers volt, vad, kompromisszumok nélküli, az addig csoszogó zombik pedig itt már úgy futottak, hogy jaj volt, ha nekiiramodtak. 2007-ben folytatás is készült hozzá 28 héttel később címen, amelyet Boyle helyett már Juan Carlos Fresnadillo rendezett és bár a köztudatból valamelyest ez kikopni látszik, igen izmos mozi lett ez is. Boyle és Garland mindeközben már egy harmadik filmen törik a kobakjukat. 

Hirdetés

Zombihorrort folytatni persze valahogy adja magát - még maga Romero is készített több folytatást az Élőhalottak éjszakája című remekművéhez, ráadásul Danny Boyle és Alex Garland vannak annyira izgalmas és egyedi hangú alkotók, hogy az egész ne tűnjön szimpla cash grab-nek. Boyle egy vele készült interjúban (The Independent) beszélt annak az eshetőségéről, hogy visszatérjen ebbe a világba és állítása szerint bizony már ötletük is van arra Garlanddal, hogy miként tegyék ezt. Hogy mi lenne az az ötlet, arról egy szót sem szólt, csak annyit mondott:

Alex Garlandnak és nekem van egy csodálatos ötletünk a harmadik filmhez.

Nem sok, tudom. A rendező ugyanitt arra is rávilágított, hogy a projekt egyelőre még csak inkább gondolatban van meg, hiszen Garland nagyban dolgozik legújabb rendezésén (amiről egyelőre nincsen hír, hogy mi is lesz az konkrétan), de már annak is örülhetünk, hogy ez a két géniusz újból összedugta a fejét és egy jövőbeni közös munkát tervezgetnek. Reméljük, lesz is belőle valami. 

Danny Boyle legújabb filmjét, a Yesterday-t június 27-től (azaz épp a mai naptól) vetítik a hazai mozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.