Hirdetés

Sorozatrajongók figyelem! Újabb írósztrájk jöhet

|

Csúszhatnak és rövidebb évadokat produkálhatnak a sorozatok, ha ez bekövetkezik.

Hirdetés

Legutóbb 10 éve volt példa ilyesmire, most pedig ismét nem tűnik lehetetlennek, hogy sztrájkot hirdessenek a forgatókönyvírók. Mielőtt a forgatókönyvírók újratárgyalnák szerződéseiket, a Writers Guild of America (WGA) több megbeszélést is tartott tagjaival, amely során az egyik író azzal viccelődött, hogy "bármikor készen állnak egy sztrájkra".

Hirdetés

Ezután kicsit komolyabbra fogva mondandóját kifejtette, hogy a televíziózás egy újabb aranykorát éli, amiből a cégek rekordmennyiségű összegeket profitálnak, viszont ezt a bevételt nem osztják meg az írókkal. Állítása szerint a béreik nemhogy felfelé, hanem inkább lefelé ívelnek, így kemény tárgyalásokra számíthatnak. A New York Post egészen addig elment, hogy figyelmeztette olvasóit: "kevesebb epizódra számíthatnak kedvenc sorozataikból". A cikkükben megírták, hogy a hollywoodi ügynökök már készülnek a következő írósztrájkra.

A WGA legutóbbi sztrájka kereken 100 napig tartott, ami 2007 novemberében kezdődött és 2008 februárjában ért véget. A munkaszünet többek között olyan nagyobb sorozatokat is érintett, mint A stúdió (30 Rock), a Tiszta szívvel foci (Friday Night Lights) és a Lost - Eltűntek. A sztrájk elcsúsztatott epizódokat és rövidebb évadokat eredményezett. A szövetség 3 évente tárgyalja újra a szerződéseket, ami idén ismét rizikósnak ígérkezik.

A jelenlegi megállapodás 2017 május 1-ig van hatályban, a frissített szerződéssel kapcsolatos tárgyalások pedig március 13-án veszik kezdetét. Nagyon reméljük, hogy sikerül közös nevezőre jutniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.