Hirdetés

Az 1848-49-as szabadságharcról készül történelmi film

|

Ígéretesnek tűnik a Guerrilla.

Hirdetés

Az eddig leginkább rövidfilmjeiről ismert Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmjét jövőre fogják bemutatni a hazai filmszínházak. A Mozinet forgalmazásában, a Proton Cinema gyártásában készült film egy olyan történelmi kontextusba fogja helyezni cselekményét, amellyel már rég foglalkozott a hazai mozgókép: a '48-as szabadságharccal, valamint annak utóhatásaival.

Hirdetés

A Guerilla egyik főhős Barnabás lesz, akinek öccse helyette vonult be a seregbe és aki a szabadságharcot követően elindul megkeresni őt, hogy hazavigye. Barnabás ekkor szembesül igazán szemtől-szemben a harcok okozta szörnyűségekkel és újraértékelődnek benne a bátorságról, felelősségről alkotott fogalmai. A hivatalos szinopszis szerint a történet egy testvérkapcsolaton és egy szerelmi háromszögön keresztül fogja ábrázolni az erdőben harcoló fiatal gerillák életét.

A Guerilla főszereplői Várady Gergely, Mészáros Blanka, Vilmányi Benett, Radetzky Anna, Orbán Levente, Páll-Gecse Ákos és Vlagyimir Szvirszkij. A filmet Hartung Dávid fényképezte és Duszka Péter Gábor vágta. Ahogy az Egy nap, úgy ez a film is az Inkubátor Program támogatásával készült, 64 millió forintos támogatással. A premierig még március 7-ig kell várnunk, de már nagyon kíváncsiak vagyunk a végeredményre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.