Hirdetés

Újabb részletek derültek ki a John Wick folytatásáról

|

Hirdetés

Tavaly ilyenkor került a mozikba a brutalitást nem mellőző, ám de stílusos John Wick, amely folyamatos és minőségi harcjelenetekkel telített adrenalinbomba lett, ráadásul egy évtized után először, jól megírt karakterének hála megfelelő alapot nyújtott Keanu Reeves színészi tehetségének kibontakoztatására is. Reeves egy visszavonult bérgyilkost alakított, aki dühöngve elindul bosszút állni, miután a helyi maffiózó porontya megöli a kutyáját és ellopja az autóját. Ez a film az egyik - ha nem a legjobb - akciófilm, amit mostanában láthattunk és rövidesen készül a folytatás is. Keanu Reeves miközben a Knock Knock címen érkező új horrorfilmjét népszerűsítette megosztott néhány nagyszerű információt a John Wick folytatásával kapcsolatban. Beszélt arról, hogy Drew Kolstad forgatókönyvíró és Chad Stahelski (az első film rendezője) hogyan is próbálják meg túlszárnyalni az első film sikerét és még sok másra is kitért. Reeves a történetet dicsérve kifejtette, hogy lényegében két karakter áll a sztori középpontjában:

Számomra létezik John Wick és ott van John is. Tudod, John a házas pasas, akinek nem rég halt meg a felesége 5 év házasság után. Aztán ott van John Wick a misztikus bérgyilkos, akinek a múltja beszivárog John életébe és ezért fel kell vennie a küzdelmet John-ért.
[caption id="attachment_69015" align="aligncenter" width="1024"]
_1JW4325.NEF
Keanu Reeves - John Wick[/caption] Szerinte a legnagyobb kihívás egy új indok találása volt a történet folytatására, ahelyett, hogy megismételnék az előző film érzelmi kötődésből adódó eseményeit.
Miért kellene újra ezt csinálni? Hogyan csináljuk anélkül, hogy újra kutya kellene hozzá? Tehát a következő fejezetben John Wick lesz a középpontban. Mi lesz az érzelmi kapocs nála? Mi az az érzelmi kapocs? Szerintem egy nagyon jó ötletet találtunk ki.
Ha a film felkeltette az érdeklődéseteket a Hotel Continental iránt, akkor megnyugodhattok, ugyanis Kolstad és Stahelski figyelemmel kísérték a rajongók kívánságait és a folytatásban igyekeznek kitágítani a bérgyilkosok világát is.
Chad és Derek nagyon odafigyeltek arra, hogy mi tetszett igazán a nézőknek és miként vélekednek a dolgokról. Minden bizonnyal nagy hatást gyakorolt a másik világ, a Continental világa, az egész környezet kinézete és érzése, valószínűleg ez az egyik indok, ami miatt ennyien megkedvelték a filmet. Erre mindenképp nagy figyelmet fordítunk a továbbiakban és kiszélesítjük ezt a világot.
[caption id="attachment_69016" align="aligncenter" width="1024"]
Keanu Reeves - John Wick
Keanu Reeves - John Wick[/caption] Reeves megosztotta terveit is, miszerint már a hónap végén szeretné elkezdeni a film forgatását. Nem mellesleg azt is elárulta, hogy már hónapok óta edz, azért, hogy az előző filmben látott akciójeleneteket meg tudja ismételni és új, merészebb elemekkel keverve friss élményt adjon.
Nagyjából ugyan azt a dolgot próbáljuk meg újra, figyelembe véve az irányelveket. Hosszabb jelenetekkel akarunk dolgozni, beállításokkal, amelyek segítségével jól látható, hogy ki, hol van, mit csinál éppen és azok milyen következményekkel járnak. Jobban belemerülünk a fegyveres harcművészetbe is (Gun-Fu), ami gyakorlatilag a Dzsúdó, Jiu-Jitsu és néhány különböző lőfegyver használati stílus keveredéséből állt össze. Szóval, próbálunk új ajtókat nyitni, elsajátítottam más stílusokat és néhány eszköz használatát is. Próbáltunk kifejleszteni több technikát is a Dzsúdó és a Jiu-Jitsu keretein belül, amelyeket hasznosíthatunk a koreográfiában. Aztán van még néhány ezektől eltérő dolog is... De minden organikus lesz, nem lesz olyan, hogy John Wick hirtelen szuper erőkre tesz szert, mindennek kapcsolódnia kell a karakterhez.
[caption id="attachment_69018" align="aligncenter" width="1024"]
Keanu Reeves - John Wick
Keanu Reeves - John Wick[/caption] Habár Reeves izgatott a visszatéréssel kapcsolatban, egyáltalán nem biztos abban, hogy a történet egy jövőbeni John Wick filmsorozat kialakításának irányába tart.
Kíváncsian várom, hogy mi lesz a pasassal a későbbiekben. Amikor erről beszéltünk elmondták, hogy mivel a film jól teljesített - nyilvánvalóan - a befektetők szeretnének készíteni még egyet, ami nagyon király, mert előttünk a lehetőség, hogy tovább vigyük a sztorit. Mi pedig próbáltunk indokot találni a folytatásra, kitalálni egy kevésbé gáz indokot majd pedig ezt elkezdtük csiszolgatni, jobbá tenni. Nem tudom, hogy lehet-e filmsorozat. Addig, amíg csinálod nem tudod, hogy jó lesz-e. Azért nem tudni, mert nincs megadott alapanyag, ez egy eredeti ötlet.
A John Wick 2 forgatása rövidesen megkezdődhet, ha minden zökkenőmentes lesz, jövő ilyenkor már sorban állhatunk majd a mozipénztáraknál egy újabb adag adrenalin bombáért. Ha sikerül megtartani az első rész színvonalát, akkor örömmel fogadjuk a folytatásokat is, de ez még a jövő zenéje. [caption id="attachment_69017" align="aligncenter" width="1024"]
Keanu Reeves - John Wick
Keanu Reeves - John Wick[/caption]
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.