Hirdetés

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül az HBO-nál

|

Ezúttal is George R. R. Martin művei adják a kiindulópontot.

Hirdetés

Bár a Trónok harca befejező évada finoman fogalmazva sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ennek ellenére kár lenne tagadni, hogy a George R. R. Martin által teremtett fantáziavilága továbbra is hatalmas potenciált rejt magában. Az HBO éppen ezt szem előtt tartva már bőszen készíti a Targaryen-ház históriáját elregélő House of the Dragon című előzménysorozatot, és a hírek szerint már előkészületben van egy következő is, szintén Martin egyik regényciklusa alapján.

Hirdetés

A Variety megbízható forrásai számoltak be róla, hogy az HBO berkein belül sorozatot fejlesztenek A Hét Királyság lovagja című novelláskötetet alapul véve, ami Dunk és Egg történeteit (Tales of Dunk and Egg) mutatná be. Az eredetileg három kisregényben bemutatott történetet a magyarul is megjelent és már említett A Hét Királyság lovagja foglalja magában, ami mintegy 90 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, főszerepben a fiatal V. Aegon Targaryen, az őrült király nagyapjával és leendő királyi testőrparancsnokával, Ser Duncannel.

A könyv hivatalos fülszövege szerint "George R. R. Martin A tűz és jég dalával párhuzamosan írt kisregényei Westeros múltjába visznek el minket, amikor még a sárkánykirályok uralják a Hét Királyságot, ám hatalmukat belviszályok és trónkövetelők fenyegetik - veszélyes és izgalmas idők egy kóbor lovag és fegyverhordozója számára".

A tervezett sorozatnak egyelőre még nem nevezték meg semmilyen alkotóját, de a Variety forrásai szerint jelenleg ez a másik legfontosabb műsor a Trónok harca sikerét újra elérni szándékozó HBO számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.