Hirdetés

Újonnan felfedezett fonálférget neveztek el Jeff Danielsről

|

Az okokat nem a hasonló kinézetben, hanem az 1990-es Arachnophobia című filmben kell keresni.

Hirdetés

Nem mindennapi dolog, ha valaki eldicsekedhet arról, hogy róla neveztek el egy újonnan felfedezett állat- vagy növényfajt. Főleg akkor, ha a felfedezéshez közvetlenül nem is volt köze. Így járt a minap Jeff Daniels (Híradósok, Dumb és Dumber, Mentőexpedíció) is, aki egy új fonálféregnek kölcsönzi immáron a nevét, ami a Tarantobelus jeffdanielsire hallgat.

Hirdetés

A színész, amikor szembesült a hírekkel, rögtön afelől érdeklődött, hogy hasonlítanak-e egymásra a féreggel, megcsillogtatva híres humorérzékét. Azonban a névválasztás sokkal prózaibb: egy 32 éves múltra nyúló kalandból fakad, amikor is Daniels az Arachnophobia című 1990-es horrorfilmben gyilkos tarantulákkal szemben győzte le saját pókiszonyát.

"Őszintén szólva, megtiszteltetés volt számomra, hogy tisztelegtek előttem és az Arachnophobia előtt. Megmosolyogtatott. És persze Hollywoodban addig nem is vagy igazán sikeres, amíg nem ismernek el a parazitológia területén dolgozók."

A még 2019-ben felfedezett új fonálféreg tarantulapókokat fertőz meg. A fertőzött alanyok viselkedése rögtön megváltozik, és többek között az étkezésről is megfeledkeznek, ami hosszú távon az elkerülhetetlen halállal egyenértékű számukra.

Valószínűleg az Arachnophobia az elkövetkezendő hetekben új reneszánszát fogja élni eme hírek hallatán. Ti láttátok már, újranéznétek?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.