Hirdetés

Universal szörnyes univerzum - Inkább a horror fog dominálni

|

Hirdetés

A Universal abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy nem igazán birtokol képregényes jogokat, így a nagyok csatáját a kispadról kell figyelnie. A híres szériáik (Halálos Iramban, Bourne, Jurassic Park) végtelenségig húzása hosszútávon nem fog működni, tehát értelemszerűen kell valami jobb alapanyag egy univerzum építéshez, mert ugye most az a menő. A Universal pedig bedobja a nagyágyúit, pontosabban az összes klasszikus "szörnyet". Ahogy már megszokhattuk, mindenki kapna egy filmet (Múmia, Farkasember, Láthatatlan ember stb.), hogy aztán együtt is megmentsék elfoglalják a világot. Az új Múmia már premierdátumot is kapott (2017. március 24.), és az eredeti ötletekkel ellentétben nem kalandfilmeket kapunk. Az egyik készítő, Alex Kurtzman (Transformers), elmondta (végre) mire is számíthatunk.

Azt megígérhetem, hogy horror filmeket fogunk készíteni. Az az életcélunk, hogy ebben a műfajban alkossunk. Kihívás lesz ezt összeegyezteni a kalandfilmes elmekkel, miközben akciót is igyekszünk belecsempészni, és mindezt úgy, hogy egyik műfaj se sérüljön általa. Talán a Karloff féle Múmia film tudta ezt először sikeresen megcsinálni, nem mondanám, hogy a horrort egyenesen az akcióval keverte, de izgalmas volt. Itt többről van szó, mint egymáshoz igazítani a különböző elemeket és közben mindegyikhez hű maradni. Szóval igen, biztos lesz horror a szörnyes filmekben, reméljük hogy minőségi és kellő mennyiségű.
Eddig úgy tűnt, nehezen mozdulnak előre a dolgok, még mindig nincsenek igazán konkrétumok, mert az eredeti tervben még Az ismeretlen Drakula indította volna a nagy egészet. (Meg volt az a Frankenstein film is ugye...). Kicsit kaotikusnak hathat még a szituáció, de most úgy tűnik végre valami tényleg elkezdődött:
A szörnyes univerzumunk nagyon gyorsan kezd összeállni, már nagyon izgatottak vagyunk. Nem sokára lesznek bejelentések. Igazából már rengeteg dizájnt elkészítettünk, folyamatosan érkeznek a forgatókönyvek, végre nagyon-nagyon jól érezzük magunkat. Nem akarok semmit elrontani, vagy túl sokat mondani, de jó haladunk.
Úgy néz ki ezek a közeljövőben esedékes bejelentések adnak majd választ a kérdéseinkre, mert még mindig a sötétben tapogatózunk, azt se lehet megmondani, hogy pontosan melyik szörnyek kapnak majd önálló filmet. A másik készítő egy saját ember, Chris Morgan, aki a Halálos iramban filmek keresztapja. Reméljük a Universálnál tudják mit csinálnak, és valami jót dobnak össze. Addig is melyik szörnyeket látnátok szívesen együtt, illetve milyen stílusban?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.