Hirdetés

Valaki máris bejelentkezett Bond-gonosznak

|

A 25. James Bond film antagonistájára máris van egy jelentkező, méghozzá nem is akárki.

Hirdetés

Miközben más filmek és szériák sorra kapják a folytatásokat, előzményeket, spin-offokat, addig a James Bond franchise jövője bizonytalan. Legalábbis jelenleg, hiszen a több, mint fél évszázad alatt voltak már hullámvölgyek. Vélhetően most is egy ilyennél tartunk, hiszen a zseniális Skyfall és a kevésbé jó Spectre után a rendező Sam Mendes dobbantott, és az elmúlt 1 év gyakorlatilag folyamatosan a 007-est alakító Daniel Craig csiki-csukijától hangos. Legutóbb már enyhülni látszott, hogy még két filmre visszatérjen, de ez lehet, hogy a csekken szereplő temérdek nullának volt köszönhető. Van viszont valaki, aki szívesen megkeserítené a vásznon Bond életét, akire sem elsőre, sem másodjára nem gondolnánk.

Hirdetés

Ez a valaki pedig nem más, mint a német színész-rendező, Werner Herzog, aki olyan filmek rendezéséért felelt, mint a Hajnali mentőakció, az Aguirre - Isten haragja, a Bruno vándorlásai, a Fitzcarraldo, a Mocskos zsaru - New Orleans utcáin, színészként pedig ő volt Jack Reacher ellenfele, valamint a dokumentumfilmes hangja a Madagaszkár pingvinjeiben. Herzog arcszerkezete is már eléggé ütni való (a természetéről nem is beszélve), a Business Insidernek adott interjújában - amelyben legújabb Netflixes művét, az Into the Infernot hirdette - tért ki erre, csak úgy mellékesen.

Szerintem remek gonosz lennék egy James Bond-filmben... A legutóbbi fél tucat műben elég gyenge próbálkozások voltak. Nem voltak meggyőzőek.

Ha szigorúan vesszük ezt a fél tucatot, akkor a Craig-éra összes, valamint a Pierce Brosnan-korszak gonoszainak egy jó részét (, Renard, Elektra, Gustav Graves, Le Chiffre, Dominic Greene, Silva, Oberhauser/Blofeld) és az őket alakító színészeket (Robert Carlyle, Sophie Marceau, Toby Stephens, Mads Mikkelsen, Mathieau Amalric, Javier Bardem, Christoph Waltz) minősítette ezzel. És noha valóban vannak a szériában gyengébben megírtak, kevésbé karizmatikusak, alapvetően a széria jól eltalálja az antagonistáit, legalábbis a történethez mérten. 

Herzog a már említett arcszerkezete miatt egyébként valóban remek lenne, ahogy színészileg is rendelkezne egyfajta jelenléttel - mint például ahogy ezt a Jack Reacherben is tette - viszont félő, hogy folyamatos megjegyzéseivel olyan mélyre ásná a stáb és a színészek önbecsülését, hogy Craig a hátralévő 1 filmjét már csak 300 millió dollárért vállalná. Ti mit gondoltok? Jó lenne gonosznak? Eddig ki volt a sorozatban a legeltaláltabb antagonista?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.