Hirdetés

Valerian - Luc Besson maga is hatalmas rajongója a képregénynek

|

Luc Besson a Comic Conon elmesélte, milyen hatással volt gyerekkorára a Valerian és hogy sikerült végül neki elkészítenie a filmet.

Hirdetés

Luc Bessonon a filmes világ szeme, mert Az ötödik elem óta nem vágta akkora fába a fejszéjét, mint a Valerian és az ezer bolygó városa. A rendező már rég kiszemelte magának a képregényt, mert Az ötödik elem munkálatai alatt találkozott a történet egyik írójával Jean-Claude Méziéres-vel, illetve hatalmas rajongó volt mindig is, hisz 10 éves kora óta olvasta a Valeriant, így soha nem is az volt a kérdés, hogy ebből filmet csinál-e, hanem az, hogy mikor.

Hirdetés

A stáb ott volt a Comic Conon (New Yorkban) és Besson megosztott ezt-azt az újságírókkal:

Az ötödik elem alatt találkoztunk, mert felhívtam [Mézierest], hogy megkérjem, dolgozzon nekünk. Már akkor ő volt az, aki azt kérdezte tőlem: "Miért nem a Valeriant csinálod, ehelyett a kib@szott Ötödik elem helyett?". Őszintén, akkor ezt még nem lehetett volna megcsinálni. Van nagyjából öt vagy hat [ember] szereplő, a többi mind űrlény. El kellett jutnunk az Avatárig, hogy rájöjjünk már tényleg csak a képzeletünk szab határokat. Most már mindent meg tudunk csinálni. Az ötödik elemet még a régi stílusban csináltuk, volt egy greenscreenem és le kellett raknom egy fix helyre a kamerát, majd órákig várni, amíg felrakják a pontokat. Kész rémálom volt. [...] Nagyon frusztrált voltam, amikor kijött Az ötödik elem. Mindig azt mondogattam magamnak, hogy egyszer megbosszulom, és most eljött ez a nap.

Kicsit arról is beszélt, milyen személyes élményei vannak a képregénnyel és Laureline (Cara Delevingne) karakterével:

10 éves korom óta olvasom a képregényeket. Akkoriban mindössze két oldal volt a szerdai magazinban. Gyakorlatilag fél évet kellett várni arra, hogy a történet végére érj. Régen Franciaországban csak két tévé csatorna működött, az egyik fekete-fehér a másik színes volt, és csak ezzel a képregénnyel lehetett megszabadulni tőlük. Valószínűleg az első nő, akibe szerelembe estem az Laureline volt. Ez a fajta képregény formált engem. Vidéken éltem, amikor kinyitottam az ablakomat teheneket láttam. El akartam szökni, és minden szerdán jött a Valerian és Laureline és igen! Építi az ember fantáziáját, a szépség érzetét... ez fontos, szinte ebből élsz, amikor még gyerek vagy. Ez és a zene.

A Valerian és az ezer bolygó város főszereplői: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Ethan Hawke, Rihanna, John Goodman, Yifan Wu és Herbie Hancock. Jövő hónapban pedig érkezik az első előzetes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.