Hirdetés

Van, aki szerint Baby Yoda egy Szörnyecskék-koppintás

|

A The Mandalorian közkedvelt figuráját valójában másolták egy klasszikusból?

Hirdetés

Az utóbbi évek vitán felül egyik legemblematikusabb figurája, amelyet az is ismer és cukinak tart, aki soha egy Star Wars-filmet sem látott, az Baby Yoda volt (beavatottak számára: Grogu). Bájosságára és gügyögésére felhúztak egy egész sorozatot, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a Boba Fett könyvét már sokkal kisebb siker övezte, hiába igyekezett lemásolni a Mandalóri receptjét. 

Hirdetés

Egy valaki azonban nem volt teljesen elragadtatva az eredménytől (illetve, legfőképp Grogutól), az az ember pedig Joe Dante. A Szörnyecskék című 1984-es filmnek és annak folytatásának rendezője egy a San Francisco Chronicle-nek adott interjújában adott hangot azon véleményének, hogy a Baby Yoda küllemét (és néminemű funkcióját) tekintve nem más, mint egy Szörnyecskék, azaz egy Gizmo-koppintás. 

Úgy gondolom, hogy ezeknek a filmeknek a maradandóságának a kulcsa egy karakterre vezethető vissza [Gizmo], aki gyakorlatilag egy kisbaba. [...] Amiről egyébként eszembe jut Baby Yoda, aki egy lopott termék és teljes egészében egy másolatnak minősül. Szégyentelen módon, teszem hozzá. 

- az interjú apropóját az adta, hogy Dante közreműködik egy az HBO Max számára készülő új Szörnyecskék animációs sorozatban, a Gremlins: Secrets of the Mogway címűben. 

Tény ugyan, hogy fizimiskájukat tekintve bőven van hasonlóság a két figura között és nem zárható ki az sem, hogy konkrét referenciapontnak minősült Favreau-ék számára Gizmo, viszont az sem elvitatható, hogy Grogu azóta szinte önálló életet él, cukiságával pedig nem vesz el semmit Gizmo bájosságából. 

Ti mit gondoltok? Nevezhetjük lopásnak? Vagy megfér két cukiság egy csárdában? 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.