Hirdetés

Van Helsing - hírek a forgatókönyvről

|

Eric Heisserer forgatókkönyvíró beszélt az Universal Szörny Univerzumának megalkotásáról, az írói csapat felosztásáról és a Jon Spaihts-szel közösen írt Van Helsing forgatókönyvről.

Hirdetés

Amikor kiderült, hogy Eric Heisserer csatlakozik az Universal "írói szobájához", hogy segítsen megalkotni a szörnyfilmes univerzumot, még nem az Érkezésért Oscar-díjra jelölt Eric Heisserer volt. Korábbi horror írói tapasztalata azért adott okot már akkor is a bizakodásra, de ezután a presztízs növelő cím után, még inkább kíváncsiak vagyunk a munkájára. A Van Helsing forgatókönyvét közösen írták Jon Spaihts-szel (Utazók, Doctor Strange), és bár egyelőre nincs még meg a szereposztás és a rendező neve, a közelgő Múmia reboothoz kívánják kapcsolni, ahogy a szintén előkészítés alatt álló Láthatatlan Embert és a Frankenstein menyasszonyát is.

Hirdetés

A Collidernek sikerült leülnie Heissererrel az Érkezés közelgő blu-ray megjelenése kapcsán, és feltették neki többek között azt a kérdést, hogy vajon kifejezetten a Van Helsing miatt csatlakozott vagy - mint utóbb kiderült - előbb az írói csapat jött össze, és úgy kerültek leosztásra a lapok.

Mindannyian úgy kerültünk a projektbe, hogy egy konkrét szörnyfilmet sem stoppoltunk le magunknak, csak arról beszélgettünk, hogy hogyan tudnánk elképzelni ennek a világnak a működését és merre akarunk mozogni benne. Ahogy beszélgettünk bizonyos témákról, Jon [Spaiths] és én azon kaptuk magunkat, hogy eléggé hasonló dolgokat várunk a Van Helsingtől. Magától értetődően álltunk össze, azt gondolom. Az asztal körül ülőkkel együtt az volt az általános benyomás, hogy ő és én szívesen dolgoznánk együtt ezen.

Habár az író nem ment bele részletekbe, de annyit azért elárult, hogy az ő filmjük a jelenben fog játszódni és hogy kifejezetten igyekeztek ellenállni a blockbusterekben manapság gyakran látott szuperhősködésnek:

Talán a legnagyobb dolog, amit persze már tudni lehet, hogy ez a film modern kori újragondolása a történetnek... Az érzelmi állapotomról tudok beszélni még, hogy nagyon erős és olykor frusztrált véleményem van arról, hogy milyen sok film szól egy különleges karakterről emberfeletti képességekkel, aki aztán hőssé válik, hogy olyan problémákat oldjon meg, amit normális emberek nem tudnának. Én buzgón próbálkoztam és ellen is álltam ennek a trendnek és olyan valakit akartam bemutatni, akinek nincsenek rendkívüli képességei, csak találékonysága és akaratereje, valamint egyfajta makacssága, aki képes úrrá lenni a nagyobb gondokon is. Mert nem szeretem, hogy azzal az elgondolással oltjuk be a közgondolkodást és a pop kultúrát, hogy csak szuperhősök tudják elintézni a világ problémáit. Szeretem a hétköznapi hős alakját, aki felnő a feladathoz és megoldja azt. 

Amikor megkérdezték az írótól, hogy a film műfaji besorolása horror lesz-e, Heisserer beismerte, hogy ezt egyelőre még ő sem tudhatja pontosan:

Nem tudom, hogy hogy fog kinézni a folyamat végén, úgyhogy egyelőre tartózkodom, hogy ezt kommentáljam. Annyit mondhatok csak, hogy határozott célom volt, hogy olyan ijesztőre készítsem, ami csak lehetséges, részben azért, mert tudom hogy kell, másrészt mert ha te vagy az egyetlen élő ember egy halom természetfeletti lény között, azért az elég nyugtalanító. 

A Múmia idén nyáron kerül mozikba Sofia Boutellaval és Tom Crusie-zal, viszont az Universal még nem jelentette be, hogy melyik szörnyfilm fogja követni azt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.