Hirdetés

Veszélybe kerültek David Fincher sorozatai

|

Hirdetés

David Fincher első behatolása a sorozatok világába óriási sikerrel zárult, hiszen elkészítette a Netflix Kártyavár című politikai sorozat első évadát. Amikor kiderült, hogy újra szériát fog készíteni, ráadásul kettőt, minden rajongó szeme felcsillant. Fincher korunk egyik legnagyobb filmrendezője, ráadásul az egyik legnagyobb tekintéllyel rendelkező csatorna, az HBO karolta fel ötleteit, tehát kétség sem fért a sorozatok sikerével kapcsolatban. Viszont most úgy tűnik, hogy egyik projekt sem valósulhat meg. Az egyik kérdéses projekt, a Video Synchronicity egy félórás vígjáték, amely a kései 80-as években játszódik, a videoklipek világában. A másik pedig Gillian Flynn, a Holtodiglan írónője és Fincher írásában készülő Utopia című dráma remake. A Video Synchronicity-t januárban rendelte be az HBO, de a forgatás (Fincher rendezte az első kettőt) a negyedik epizód után megállni kényszerült, a forgatókönyvre hivatkozva. Az HBO programelnöke, Michael Lombardo a THR kérdésére elismerte, hogy vannak problémák a forgatókönyvvel, de már dolgoznak rajta:

Amikor láttuk a harmadik és a negyedik részt, rájöttünk, hogy vissza kell mennünk és dolgoznunk kell kicsit a forgatókönyvön. David figyelmét viszont akkoriban – mint tudjuk, mindenben szeret részt venni – elvonta egy másik projekt [az HBO Utopiája.]. A mi munkálatainkat nem engedi tovább folytatni, amíg az Utopián dolgozik. Ma beszéltem vele, és azt mondta, hogy hamarosan folytatjuk a Video Synchronicity elkészítését, és kitaláljuk, merre tovább. Remélem sikerül befejeznünk… Túl sok jó dolog van az alapanyagban, szóval meg fogjuk csinálni.
Lombardo szerint nem halott a Video Synchronicity projekt, egyes források szerint viszont az Utopiának is megvannak a maga problémái. Állítólag Rooney Marát akarják, de a színésznő átlépi a büdzsét. Lombardo elismerte, hogy az HBO küzd jelenleg:
Próbálunk rájönni, hogy van-e mód az Utopia létrejöttére vagy sem.
[caption id="attachment_59183" align="aligncenter" width="1024"]
david_fincher_rooney_mara
David Fincher és Rooney Mara[/caption] Ez nem tűnik bíztatónak, pedig nyerő csapat lenne a Flynn-Mara-Fincher felállás. A rendező számára nem idegen a költségvetési probléma. Ő az, aki nem képes lemondani az elképzeléseiről, csak, hogy valami elkészülhessen. Régebben dolgozott a Disney 20.000 Leagues under the sea fejlesztésén, ám a költségvetés és az elképzelések nem egyeztek, ezért kilépett, de még felhozható példaként a Sony Steve Jobs filmje is. Reméljük az Utopia és a Video Synchronicity nem kerül be azok közé az „ígéretes, de el nem készült” Fincher projektek közé.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.