Hirdetés

Veszélyben az Alien 5

|

Hirdetés

Problémás egy szériával van dolgunk, annyi bizonyos: nem csupán minőségi értelemben, de egyéb téren is. Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy Ridley Scott folytatást tervez a 2012-ben bemutatásra került Prometheus című Alien-előzményfilmhez, mely projektet már többé-kevésbé biztos pályára állította. Mindeközben Neill Blomkamp belevágott az Alien 5. részének munkálataiba (miután nagy bánatosan közzétette a világhálón, elutasított concept-artjait). Örülünk ennek is, annak is, mindannak ellenére, hogy sem a Prometheus nem sikerült olyan nívósan, mint amennyire szerettük volna, sem pedig Blomkamp előző filmje, a Chappie nem váltotta be azokat az ígéreteket, amik még biztosítva voltak a rendezőt illetően a District 9 idején. Blomkamp a twitterén tette közzé azt az információt, hogy a Fox parkolópályára állította filmjét - feltételezhetően bizonytalan időre.

Nehéz megmondani, hogy mi lesz így a projekt sorsa, hiszen amíg a Prometheus folytatása (hivatalos cím: Alien: Paradise Lost) nem készült el és nem látták a fejesek, hogy Scott mit ügyködött rajta, addig nem valószínű, hogy napvilágot lát Blomkamp folytatása. Arról nem is beszélve, hogy ezzel csak összezavarnának sok embert (nem a rajongókat, a laikusokat, akik nincsenek beavatva bizonyos dolgokba), hiszen rövid időn belül kerülne mozikba két Alien-film, és egyiknek a másikhoz javarészt nem sok köze lenne, már a cselekményt illetően. Ez persze nem valószínű, hogy zavarni fogja az illetékeseket akkor, ha az Alien: Paradise Lost hatalmas sikert arat és úgy gondolják, érdemes beizzítani más, témába vágó projekteket is. Ám ez esetben is fennáll annak a veszélye, hogy azt mondják: "Köszi, Blomkamp a közreműködést, de inkább csinálnánk egy harmadik részt a Prometheus-nak és még vagy tíz spin-off filmet, semmint hogy rendezz egy olyan Alien-folytatást, ami ráadásul a második és harmadik rész között játszódna és te magad sem tudod pontosan, hogy mit akarsz."
Blomkamp-Alien-artwork-Ripley-Hicks
Ilyen távlatokban azt is nehéz megmondani, hogy melyikkel járnánk jobban. Egy ideális, tökéletes világban mindkét film pazar lenne (de főként az Alien 5, hiszen visszatérne Ripley és Hicks), de egy ideális, tökéletes világban Ridley Scott munkateljesítménye nem lenne erősen hullámzó, Blomkamp pedig a szuper első filmje minőségét átültette volna a későbbi munkáiba is. Mindenesetre azért szurkolunk, hogy összejöjjön az az ötödik rész. Hajt az a fránya kíváncsiság. Az Alien: Paradise Lost-ot 2017. május 30-án mutatják be az amerikai mozik.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.