Hirdetés

Az Oscar filmek vizuális trükkjei

|

Hirdetés

Az Oscart is meg kell támogatni egy kicsit, főleg egyes események fényében, ezért kicsivel időelőtt megkaptuk a legjobb vizuális effekt kategóriában jelölt filmek VFX Breakdownját. (Ez az, amikor szétszedik a képeket, hogy lássuk mit csináltak számítógéppel.) Nekem azt tanították, hogy a legjobb effektek azok, amiket a néző észre sem vesz, ezért feltételezem, hogy az Akadémia is hasonlóképpen gondolkodik és emiatt nem kerültek be az öt közé olyan filmek, mint például a Jurassic World vagy az Ultron kora (meg még rengeteg másik). Mert egy amúgy is gyönyörűen fényképezett havas tájat kiegészíteni művészet, de dínókat mindenki életre tud kelteni... Manapság már annyit játszanak a beállításokkal (színek, fények stb.), a módosítások nagy részét amúgy sem veszi észre a mezei moziba járó, és a legegyszerűbb filmeken is képesek egy halom dolgot megváltoztatni. A Star Warsé itt volt, a The Revenantét még nem kaptuk meg. Mentőexpedíció: https://www.youtube.com/watch?v=5CPbISkPqKk Ex Machina: https://www.youtube.com/watch?v=qN5cjt2O6js Mad Max: https://vimeo.com/132806170 +1 Straight Outta Compton: (összehasonlításként, hogy az egyszerű filmekkel is mennyi munka van) https://vimeo.com/140216546 Az Oscar gála február 28-án lesz, az idei házigazda, Chris Rock.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.