Hirdetés

Viggo Mortensen is csatlakozott David Cronenberg sci-fi thillerjéhez

|

Egyre impozánsabb nevekkel kecsegtet a Crimes of the Future.

Hirdetés

Több mint 6 éve annak, hogy a veterán filmrendező, David Cronenberg utoljára szórakoztatta a nagyközönséget - akkor azt a Térkép a csillagokhoz (Maps to the Stars) című dráma-vígjátékkal tette. Az 1986-os A légy alkotója hamarosan azonban visszatér a rendezői kormány mögé, méghozzá egy sci-fi thrillerrel, a Crime of the Future-rel. Az pedig egyre biztosabbnak tűnik, hogy a film szereplőgárdáján nem fog múlni annak sikere.

Hirdetés

A Deadline értesülései alapján Kristen Stewart és Léa Seydoux mellett Viggo Mortensen is hivatalosan aláírt Cronenberg soron következő filmjéhez, aki ha minden jól megy, idén nyáron kezdi meg a forgatásokat, méghozzá a görög fővárosban, Athénban. Mortensen csatlakozása nem annyira meglepő, hiszen ez lesz a negyedik alkalom, amikor együtt fog dolgozni a rendezővel: többek között Cronenberg 2005-ös, két Oscarra jelölt Erőszakos múlt és a 2007-es, szintén Oscar-jelölt Eartern Promises - Gyilkos ígéretek című bűnügyi drámájában is láthattuk korábban mindannyiunk Aragornját.

A Crimes of the Future egy a nem túl távoli jövőbe repíti el a nézőt, ahol az emberiségnek meg kell tanulnia a szintetikus környezettel való együttélését. Ez a fajta evolúció elszakítja az embert a természetes állapotától, mely biológiai változásokkal, egyfajta fizikai átalakulással is jár. Vannak, akik végtelen lehetőségek tárházát látják a transzhumanizmusban, ám sokan tartanak attól, és megpróbálják kordában tartani a mesterséges fejlődést. Több, de inkább kevesebb sikerrel. A középpontban egy Saul Tenser nevű előadóművész áll, aki az előbb említett folyamatokat elfogadva számos új szervet "növesztett", amiket aztán a nagyközönség előtt távolít el magából. Azonban nem csak a kormány, de egy különös társulat is felfigyel a férfira, akinek aztán meg kell fontolnia, hogy élete legsokkolóbb mutatványával álljon elő.

A filmet egyaránt David Cronenberg írja és rendezi, ami az alkotó első sci-fi projektje lesz az 1999-es eXistenZ - Az élet játék óta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.