Hirdetés

Virágvölgy - szokatlan felállású felnövéstörténet kerül jövőre a mozikba

|

Erre nagyon kíváncsiak leszünk!

Hirdetés

Csuja László a tavalyi év során azok közé került, akik kikerültek a Filmalap Inkubátorprogramjából úgy, hogy elkészíthetik saját projektjüket. A programban a rendező nem más, mint Enyedi Ildikó mentoráltja volt, Virágvölgy címre hallgató filmjének forgatása pedig meg is kezdődött a napokban.

Hirdetés

A történet maga egy lánnyal kezdődik, Biankával. Bianka nem tudja, mihez kezdjen az életével, házatlan csíra, sehol sem találja a helyét és jobb híján egyik nap azon kapja magát, hogy elrabolt egy csecsemőt. Igen ám, de a csecsemőhöz apa is kell, így ezen túl annak keresésére indul, az enyhén értelmi sérült Laci pedig (miután az exek kiteszik a szűrét) a lány segítségére siet. Itt azonban nem áll meg a történet, Laci ugyanis mindenáron biztos otthont szeretne biztosítani újdonsült, spontán-családjának, így szépen egyik bűntényből a másikba keveredik. A szinopszisból kiderül, a film egyik fő dinamikáját a két karakter hozzáállásában fog megnyilvánulni: Biankának csak marháskodás, Lacinak halálosan komoly az ügy. Mi pedig vélhetően látni fogjuk nézőként, ahogy szépen egymáshoz csiszolódnak a történések mentén.

Csuja László, filmjének szokatlan történetéhez szokatlan körökből válogatott főszereplőket: a Biankát megformáló lány például a 20 éves Berényi Bianka, aki amikor épp nem a Virágvölgyben szerepel, ruhákat tervez, valamint egy garázszenét játszó bandában is hallhatjuk őt, az EU Cannibals-ban. Lacit a 21 éves Réti László alakítja, aki a 2004-es, Athénban tartott XII. nyári paralimpiai játékokról egy arany, ezüst és bronzérmet hozott haza görkorcsolyában, de Európa bajnoki címet is szerzett magának Szentpétervárott (műkorcsolyában). A rendező maga a következőket nyilatkozta a filmjéről:

A Virágvölgy egy coming-of-age történet. A film kitaszított, a társadalom perifériáján élő emberekről szól: az ő igazságukat szeretném átélhetővé tenni. Lacinak egyik percről a másikra kisfiúból apává kell válnia. A film azt ábrázolja, hogy ezzel a kihívással hogyan küzd meg. A casting majdnem egy évig tartott, a film szereplőinek jelentős része amatőr lesz, akikkel nem történek meg ezek az események, de akár meg is történhettek volna. "Laci szuggesztív, koncentrált tekintete fogott meg, Biankában pedig egy olyan elemi szabadság lakozik, ami egyszerűen elsodort..

Csuja László az eddigiekben inkább rövidfilmjeivel hívta fel magára a figyelmet, ezen belül a Foszfor címűt érdemes megjegyeznünk, ami elviekben a Virágvölgynek egyfajta előtanulmányát foglalja magában. 

A Virágvölgy költségvetését illetően 82 millió forint, magától az Inkubátor Programtól 62 milliót kapott, a forgatókönyv írásában pedig Csuja László mellett Nagy V. Gergő is tevékenyen részt vett. A film képi világáért Vass Gergely a felelős. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.