Hirdetés

Virtuális Valóság kamerán dolgozik az IMAX

|

A videojátékok világában már elkezdte útját a VR, az IMAX és a Google most a mozikat is meghódítaná vele.

Hirdetés

A Virtuális Valóságot már évek óta a "következő nagy dologként" tartják számon, és most, hogy elérhetővé vállnak olyan eszközök, mint az Oculus Rift, PlayStation VR, HTC Vive és a Samsung Gear VR, a technológia valóban kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket. A Google is igyekszik megvetni a lábát a piacon, és miközben bővíti a jelenlegi Cardboard VR rendszerét, a tech óriás egy VR kamera kifejlesztésébe is belevágott, amit kifejezetten a mozi rajongóknak szánnak.

Hirdetés

IMAX
IMAX

Ezen oknál kifolyólag, a cég bejelentette, hogy összefog az IMAX-el, hogy létrehozzanak egy "mozi-minőségű virtuális valóság kamerát", amelynek segítségével a filmkészítők nagy felbontású, 3D-s, 360 fokos élményt tárhatnak a nézők szemei elé. Természetesen az IMAX a kamerákról összegyűjtött tudását adja az egészhez, míg a Google magáért a VR-ért felel majd. Amikor két ekkora vállalat elkezd pénzt hajigálni a technológia felé, akkor általában nem kell olyan sokat várnunk arra, hogy lássunk egy kész terméket.

Ti próbáltatok már valamilyen virtuális valóság eszközt? Szerintetek a VR-nak a filmek világában is van keresni valója?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.