Hirdetés

Vissza a jövőbe remake? Csak Zemeckis holttestén keresztül!

|

Hirdetés

Abban a Hollywoodban, ahol gyermekkorunk kedvenceit álmodják újra többnyire silány minőségben kifejezetten üde olyan álláspontot hallani, amely éppen a nagy remake-láz ellen beszél, ugyanis Robert Zemeckis, a kultikus Vissza a jövőbe-trilógia rendezője hallani sem akar a feldolgozásról. Valószínűleg a rajongók döntő többsége megostromolná a Vissza a jövőbe remake-et bejelentő stúdió székházát skandallumot kiáltva (és nem titkoltan köztük lennénk mi is), de szerencsére nem kell ilyesmitől tartanunk, legalábbis amíg az 1985. júliusában (nálunk 1987. októberében) megjelent Vissza a jövőbe legenda rendezője, Robert Zemeckis él. Idén lesz a 30. évfordulója a szériának, amellyel kapcsolatban a The Telegraph interjúvolta meg a rendezőt. Zemeckis a következőket nyilatkozta a remake kapcsán:

Ó, Istenem, nem. Ez nem történhet meg addig, amíg én és Bob (Gale, producer) élünk. Biztos vagyok benne, hogy utána meg fogják próbálni, hacsak a hagyatékkezelőnk meg nem akadályozza. Számomra ez felháborító. Különösen azért, mert ez egy igazán jó film. Olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy "Készítsünk remake-et az Aranypolgárból". Mégis ki játszhatná Kane-t? Milyen őrültség lenne ez? Miért tenne bárki is ilyet?
Zemeckis és Gale akkoriban olyan szerződést kötött a Universal Pictures és Amblin Entertainment cégekkel, hogy csakis akkor készülhet új Vissza a jövőbe film, ha ők rábólintanak. A rendező egyébiránt elismerte, hogy a Vissza a jövőbe remake valószínűleg kasszasiker lenne a hatalmas rajongótábor miatt, de még 2008-ban azt nyilatkozta, hogy Michael J. Fox nélkül annyit érne a film, mintha steaket készítenénk, csak éppen marhahús nélkül. https://www.youtube.com/watch?v=99044Pa9IFk A hazai, klasszikusok leporolásával foglalatoskodó Pannonia Entertainment azzal ünnepli meg a Vissza a jövőbe kerek évfordulóját, hogy idén újra a vászonra küldi az első részt, de a konkrétumokra (dátum, támogató mozik) még várnunk kell.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.