Hirdetés

Visszatérhetnek a kézzel rajzolt rajzfilmek a Disney-nél

|

Eric Goldberg, az Aladdin főanimátora szerint a cég megérett arra, hogy visszanyúljanak a gyökerekhez.

Hirdetés

Eric Goldberg még 1992-ben csatlakozott a Walt Disney Studiohoz, hogy aztán olyan rajzfilmeken dolgozzon elsőszámú animátorként, mint az Aladdin, a Herkules, A hercegnő és a béka vagy a Micimackó. Ezek mellett társrendezője volt a Pocahontasnak, illetve a Fantasia 2000 két szegmensét is ő rendezte. Mondhatni első sorból nézte végig, ahogy a rajzfilmek világát szép fokozatosan átveszi az animációs filmek birodalma, amely trendnek köszönhetően a stúdió 2011 nem is készített klasszikus, kézzel rajzolt rajzfilmeket (ez volt a fentebb felsorolt Micimackó).

Hirdetés

Goldberg azonban az IndieWire-nek a minap azt nyilatkozta, hogy a Disney hamarosan visszatérhet a gyökerekhez, ugyanis a stúdiónál felismerték és elkezdték értékelni ezt az örökséget.

"Nagyon sokáig kampányoltam azért, hogy kézzel rajzolt animációra trenírozzunk embereket, de ahogy a CG-filmek egyre népszerűbbé váltak, ez az ötlet egyre kevésbé lett fontos a stúdió számára. Most azonban egy olyan légkör alakult ki és olyan embereink vannak, akik felismerték, hogy ez az örökségünk része, és hogy az egészen nagyszerű, ha olyan tartalmaink is vannak, amiket kézzel rajzoltunk. Szerencsére vannak embereink, akik mindkettőre képesek (kézzel rajzolásra és számítógépes animációra), de elköteleződni egy új generáció 2D animációs trenírozása mellett az egy csodálatos dolog, és szerintem nagyon is illik hozzánk."

Goldberg az interjú során arra is kitért, hogy hosszútávú terveik között van a már ismert karakterek és világok újralátogatása, új tartalmak készítése, illetve vegyes koncepciókban is gondolkoznak. Konkrétumokba, mint projektcímek nem ment bele, azonban a 2000-es évek előtt született generáció számára már ez is nagy hír, hogy egyáltalán felmerült a Disney-nél, hogy ismét kézzel rajzolt filmekkel vagy sorozatokkal rukkoljanak elő.

Ti örültök, hogy a Disney végre ismét nyitottnak tűnik a 2D animációs filmekre?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.