Hirdetés

Warcraft panel – végre egy tökös fantasy-t kapunk?

|

Hirdetés

Bár reménykedtünk benne, hogy megkapjuk az első trailert a jövőre érkező World of Warcraft filmből, Duncan Jones rendező végül úgy látta megfelelőnek, hogy csak ősszel nyitja meg a Warcraft világának kapuit a nagyközönség előtt. Persze azok a szerencsések, akik ellátogattak a San Diegó-i Comic-Conra, már megleshették az első trailert, amiről leírást ebben a cikkünkben olvashattok. A panel így is rengeteg érdekességgel ajándékozta meg a nagyérdeműt a filmmel kapcsolatban. Talán az első és legfontosabb annak kiemelése, hogy felejtse el mindenki azt, hogy a film egyszerű bemutatása lenne az orkok és az emberek háborújának. Jones megpendítette, hogy mindkét oldalon lesznek hősök és gonoszok, és sokkal árnyaltabb lesz a történet, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

duncan-jones-warcraft-booth-comic-con-1
Jones azt is kifejtette, hogy egy olyan filmet akartak készíteni, ami minden érdeklődési körű réteg igényeit kielégíti majd. Ezt a kihívást leginkább Peter Jacksonéhoz hasonlította, akinek szintén egy olyan Gyűrűk ura adaptációt kellett a filmvászonra vinnie, ami a Tolkien-fanatikusok mellett az egyszerű nézőket is meg tudta szólítani – és tegyük hozzá, hogy az azóta megjelent fantasy filmek pont ebbe buktak bele. A panelen résztvevő színészek is megosztottak néhány érdekességet. Paula Patton, aki Garonát alakítja úgy nyilatkozott, hogy pályafutása legnehezebb kihívása volt megszemélyesíteni a félig ember, félig ork karaktert. Garona egyébként Gul’dan (Daniel Wu) rabszolgája, aki Azerothon, az emberek között találja magát. Mivel egyik világhoz sem tartozik teljesen, ezért mindkettőt próbálja megmenteni. Chris Hardwick, a panel moderátora nagyon el volt ragadtatva Ben Foster alakításától, aki a Medivh nevű varázslót kelti életre, valamint nem győzte magasztalni Jonest, aki szerinte nemcsak egy egyszerű adaptációt hajtott végre a játékkal, hanem életet is lehelt belé. Toby Kebbell, aki A majmok bolygója: Forradalomban Kobát személyesítette meg, ezúttal egy pozitív szerepben fog feltűnni, mivel ő lesz Durotan, az orkok vezére. Humor is akadt a panelen, amikor az orkokat, illetve az embereket játszó színészek elkezdtek vitatkozni azon, hogy melyiküknek volt nehezebb dolga. Dominic Cooper amiatt panaszkodott, hogy az emberek páncélzata és ruházata túl nehéz volt, míg az ork színészeknek csupán pizsamákat kellett viselniük.
legendary-booth-warcraft-orgrim-comic-con
Rob Kazinsky keserédes példája is nagy tanulsággal szolgált. A színészt leginkább a Tűzgyűrűből ismerheti a magyar közönség, a World of Warcraftban pedig Orgrimet, Durotan jobb kezét fogja alakítani. Kazinsky saját bevallása szerint hozzávetőlegesen több mint 600 napot töltött el a World of Warcraft játszásával, amibe belebukott a párkapcsolata, és ami önértékelési problémákhoz is vezetett. Azonban valamennyire kárpótolja őt az, hogy a filmen is dolgozhatott. Egyébként Kazinsky a forgatási stáb egyik szakértőjeként is szolgált, köszönhetően a játékos tapasztalatának, és ő sem feledkezett meg dicsérni Duncan Jones munkásságát. Daniel Wu példája is megmosolyogtató, ugyanis a színész a születendő gyermeke miatt éppen egy egyéves szünetet tervezett beiktatni a karrierjébe, amikor behívták őt meghallgatásra. Miután a Warcraft-fanatikus feleség megtudta, hogy milyen filmre is hívták el a férjét, csupán annyit közölt vele, hogy „ezt k...ra el kell fogadnod!” A World of Wacraft első hivatalos előzetese novemberben, míg a film maga jövő júniusban fog megérkezni a mozikba!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.