Hirdetés

Mit tanult a Warner Bros. az Öngyilkos Osztag és a Batman Superman ellenből?

|

Úgy tűnik a stúdió nem fog elsiklani korábbi filmjei hibái felett, hanem megpróbálja elkerülni azokat a jövőben.

Hirdetés

Mielőtt a Wonder Woman a mozikba került volna joggal aggódtunk a DC Bővített Univerzum jövőjéért. A Batman Superman ellen és az Öngyilkos osztag persze szépen teljesítettek a pénztáraknál, de ugyanez nem mondható el a kritikusi fogadtatásukról és a rajongók között is heves vitákat fűtöttek. A stúdió megérezte, hogy bizonyos dolgokon változtatniuk kell, ha komolyan gondolják az univerzumépítést, ezért a hajó élére állították a DC képregényes veterán Geoff Johns-t és Jon Berg producert.

Hirdetés

A páros egyelőre jó irányba kormányozza a bárkát és biztató jel, hogy nem kívánnak szemet hunyni a korábbi filmek hibái felett. A Varietynek adott interjúja során Berg a következőt nyilatkozta:

"Minden egyes filmből tanulunk valamit. Butaság lenne nem analizálni egy film fogadtatását. Meg kell vizsgálni, hogy mi vált be és mi ment félre. Az Öngyilkos osztag pénzügyileg kiválóan teljesített, de a narratívája nem működött. Remek volt a casting és nagyszerű karaktereink voltak, de a cselekmény szintjén szétesett a történet. Tudunk jobbat is ennél. A Batman Superman ellen esetén a film hangulata túl sötét volt és az emberek nem tudtak vele azonosulni."

Geoff Johns hozzátette, hogy a Wonder Womanben látott tónusváltás nem azt jelenti, hogy innentől kezdve minden egyes DC film a reményről és pozitivitásról fog szólni, hanem a téma és a filmek hangulata továbbra is az aktuális karakterekhez lesz szabva. Tehát, aki kifejezetten a sötétsége miatt szerette a DC képregényfilmjeit annak sem kell búsulnia, ugyanis teljes mértékben nem válnak meg ettől a tulajdonságtól a DC-nél, de ha hihetünk a producereknek, akkor innentől kezdve sokkal jobban átgondolják, hogy mit hogyan prezentálnak.

A Bővített Univerzum soron következő darabja, az Igazság Ligája 2017. november 17-én érkezik a mozikba. Főbb szerepekben  Ben Affleck, mint Batman; Henry Cavill, mint Superman; Amy Adams, mint Lois Lane; Gal Gadot, mint Wonder Woman; Jason Momoa, mint Aquaman; Ezra Miller, mint Flash, Ray Fisher, mint Cyborg; Willem Dafoe, mint Vulko; Jesse Eisenberg, mint Lex Luthor; Jeremy Irons, mint Alfred Pennyworth; Diane Lane, mint Martha Kent; Connie Nielsen, mint Hippolyta királynő és J. K. Simmons, mint Gordon felügyelő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.