Hirdetés

Watchmen sorozat várható az HBO-tól?

|

Hirdetés

Zack Snyder Watchmen c. filmje még abban az időben készült, amikor még nem indult be ilyen szinten a képregényfilmáradat. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért Alan Moore elismert képregényművének számadatai nem tündököltek a box office-nál és a kritikusok közül se szerette mindenki. A közönség viszont egyre inkább építette köré a kultuszt az évek elteltével. Ennek az lett az eredménye, hogy Snyder több változatban is kiadatta filmjét: egy rendezői és egy ultimate cut-ot is láthattunk belőle. A DC családjába tartozó Watchmen azért is mondható egyedinek, mert tematikájában egy elég merész sötét vonalat képvisel, mely a 70-es évek végének, 80-as évek elejének hidegháborús szatírájaként is tudható be, ami erős társadalom- és egyben műfajkritikával bír. A rendező a minap tárgyalt az HBO-val a Watchmen televízióra adaptálásával kapcsolatban. Arról azonban sajnos még nem értesültünk, hogy ez a film alapján, vagy képregény alapján készülne-e, illetve, hogy folytatásra, rebootra, vagy előzménytörténetre kell-e számítani. Az eredeti alkotás mellett még a 2012-ben kijött Before Watchmen nevű képregény is ott van az adaptálásra esélyesek listáján. Ez az 1986-os Moore mű karaktereinek háttértörténetét hivatott ismertetni, kiváltképp az "új csapat" tagjaiét (Rorschach, Komédiás, Éji Bagoly II, Dr. Manhattan, Ozymandias, Selyem Kísértet). Nem kizárható, hogy ezt az adaptációt a Trónok harca utáni időkre szánják, mint újabb nagy durranást a csatorna szériái között. Persze Westeros sztorija is kétségtelenül addig fog menni, ameddig van benne üzemanyag, és ez biztos eltart még egy pár évig. Nem is beszélve a tervben lévő filmváltozatról. Aki még nem nézte volna meg a filmet, annak erősen ajánljuk a pótlását. Főleg, ha egy rendhagyó, intelligens történettel és kissé depresszív hangulattal megáldott képregényfilmre vágytok. Itt a hangulatosabb trailere: https://www.youtube.com/watch?v=NUjMO_k9IF8 Reméljük, hogy a direktor hamarosan bővebb tájékoztatást is ad a tárgyalásról. Ki szerette rajtunk kívül a 2009-es Snyder-féle feldolgozást? És szerintetek jó kezekben lesz a sztori az HBO-nál?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.