Hirdetés

Will Smith elárulta, miért utasította vissza Django szerepét!

|

Hirdetés

Nyílt titok, hogy annak idején Will Smith volt Tarantino első számú kiszemeltje a Django elszabadul főszerepére. Mint tudjuk végül visszautasította a szerepet, a rendező pedig tovább lépett Jaime Foxx-hoz, aki nagyszerűen hozta a karaktert és sikeresen túlnőtte Smith visszalépésnek árnyékát is. Akkoriban Smith azt állította, hogy pozitív szerepeken alapuló hírnevét féltve mondott nemet az ajánlatra, de ez a kijelentés mára már összeférhetetlen azzal a ténnyel, hogy ő alakítja Deadshot-ot a jövőre érkező Suicide Squad-ban. Nem régiben viszont már Christoph Waltz karakterét jelölte meg visszalépésének okaként, ugyanis azt állította, hogy azért mondott nemet, mert Shultz állt a film középpontjában. Úgy tűnik, hogy most már végre megtudjuk mi a valódi indok, amiért nem őt láthattuk a rabszolgából pisztolyforgató bérgyilkossá avanzsáló Django szerepében. [caption id="attachment_72987" align="aligncenter" width="1024"]

django-unchained-jamie-foxx-kerry-washington
(balról) Jaimie Foxx, Kerry Washington, Christoph Waltz a Django elszabadul egyik jelenetében.[/caption] Miközben új filmjét, az Oscar-díjra pályázó Concussion-t népszerűsítette, nyíltan beszélt visszautasított szerepéről is:
A történet miatt döntöttem így. Egy olyan sztori volt, amilyenre minden férfi színész vágyik: Egy pasas, aki megtanul ölni azért, hogy kiszabadítsa a rabszolga feleségét. Tökéletes ötlet. De én és Quentin nem láttuk egyformán a dolgokat.
Smith teljesen másképp szerette volna megközelíteni a történetet:
Nagyon szerettem volna megcsinálni a filmet, de csak úgy ha egy szerelmi történet, nem pedig egy bosszúhadjárat.
Példaként a Párizsban történt eseményeket hozta fel:
Egyszerűen nem ba***hatunk szét valakit a Párizsban történtek láttán. Az erőszak erőszakot szül. Képtelen voltam azonosulni azzal, hogy az erőszak mindent megold, hiszen a szeretet kell legyen a megoldás.
[caption id="attachment_72992" align="aligncenter" width="620"]
Jaimie Foxx a Django elszabadul egyik erőszakkal fűtött jelenetében.
Jaimie Foxx a Django elszabadul egyik erőszakkal fűtött jelenetében.[/caption] Érthető hozzáállás. Tarantino az amerikai történelem szégyenfoltjára rávilágító kő kemény bosszúhadjárata nem éppen összeegyeztethető Smith "a szerelem mindent legyőz" elképzelésével. Tarantino filmjében szintén megjelent a szerelem, mint motívum, ám csak Django motivációjának megértéséhez szolgáltatott alapot. De azért nem biztos, hogy teljesen esélytelen egy Tarantino-Smith társulás. DiCaprio-val is hasonlóképp járt a rendező, amikor a Becstelen Brigantyk egyik szerepére próbálta megnyerni magának, de nem sokkal később pedig már Calvin Candy szerepében láthattuk lubickolni a színészt. Quentin Tarantino legújabb filmje az Aljas nyolcas 2016 január 8-án kerül a magyar mozikba, míg a Suicide Squad, azaz Öngyilkos osztag premierére 2016 augusztusában számíthatunk.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.