Hirdetés

Woody Allen-klasszikusok a mozivásznon

|

Hirdetés

Woody Allen, a neurotikus figurák ikonikus életre keltője hamarosan (azaz december elsején) betölti 80. életévét. Ez nem csupán neki lesz nagy dolog (hiszen szép kerek szám), de nekünk, filmrajongóknak is, akik tisztelvén a direktor eddigi munkásságát, újraveszik legjobb filmjeit, legjobb filmjeinek legjobb pillanatait és úgy általában azokat az aranyköpéseket, melyeket mindenki ismer - még ha nem is tudja mindenki beazonosítani őket. Tisztában vannak ezzel a hazai filmszínházak is, hiszen országszerte több moziban fognak tisztelegni a rendező filmográfiája előtt azzal, hogy levetítik 3 halhatatlan, sziklaszilárd klasszikussá nemesült alkotását és 2 másik olyat, ami ha nem is a direktor legjobbjaiként tartunk számon, de szó, mi szó, kellően szórakoztató dolgozatok, amikben van mit értékelni és szeretni.

woody-allen-racism
Az Uránia moziban ezt a vetítéssorozatot december 1-jén este 7 órakor az Annie Hall nyitja meg, melyet a nagyérdemű az eredeti magyar szinkronnal tekinthet meg (Kern András, mint Woody Allen), ráadásképp igazi, kézzel fogható, 35 milliméteres kópiáról történik a vetítés. Az ünnepi alkalmon meglepetés várja a nézőket, majd az elkövetkezendő 4 napban a rendező további alkotását tekinthetjük majd meg: december 15-én a Manhattan (1979), január 12-én a Hannah és nővérei (1986), január 26-án A Jade skorpió átka (2001), február 9-én pedig a Hollywoody történet (2002) kerül a vászonra. Jó tudni, hogy a sorozat első két darabját (Annie Hall, Manhattan) magyar szinkronnal vetítik, a többi alkotás eredeti nyelven lesz látható. A vetítéssorozathoz később országszerte számos további mozi csatlakozik, többek között Szegeden, Egerben, Miskolcon, Kecskeméten, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Békéscsabán és Szolnokon is lesznek vetítések.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.