Hirdetés

Félrement az X-Men: Apokalipszis reklámja

|

A stúdió bocsánatot kért az X-Men egy félresikerült hirdetéséért.

Hirdetés

Nem elég, hogy az X-Men: Apokalipszisnek a gyenge kritikákkal és bevételekkel is meg kell birkóznia, most még egy félresikerült - de ha engem kérdeztek, inkább felfújt - hirdetésnek látja a kárát.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy a gyártó 20th Century Fox Los Angelesben és számos amerikai nagyvárosban (pl. New Yorkban)kihelyezett óriás plakátokat, a film egyik jelenetét ábrázolva - amely egyébként az előzetesekben is látható - ebben pedig a címszereplő Apokalipszis (Oscar Isaac) fojtogatja Mystique-t (Jennifer Lawrence). Ezt sokaknak sokkoló volt látni. Közéjük tartozik a Bűbájos boszorkák című sorozat és a Terrorbolygó (szó szerint) géppuskalábú főhősnője, Rose McGowen is, aki a közösségi médiában fakadt ki a plakátok ellen és kért fel mindenkit, hogy aki csak teheti, hallassa a hangját azok erőszakos, nőket sértő mivolta ellen.

Az említett reklám

A Fox természetesen bocsánatot kért az említett esetért és leszedte a plakátokat. 

Lelkesedésünkben, hogy bemutassuk Apokalipszis karakterének a gonoszságát és nem ismertük fel ezeknek a kiadványoknak a másodlagos tartalmát. Miután erre ráeszméltünk, azonnali lépéseket tettünk, hogy eltávolítsuk ezeket az anyagokat. Elnézést kérünk mindezért, hiszen megbocsáthatatlannak tartjuk a nők elleni erőszakot.

Azért McGowen is megkapta a magáét a Facebookon, amit eléggé vehemensen reagált le. 

Valakinek meg kellett tennie, talán pont nekem. A kedvencem az, amikor valaki azt mondja, hogy nem vagyok felhatalmazva, hogy a hangomat hallassam a témában. Ha én nem, akkor ki? Hollywood szívében élek 15 éves korom óta. Ha én nem vagyok képzett, akkor ki. B***djanak meg, jó keményen!

Utóbbi azért (bű)bájos, meg kell hagyni. A dologhoz hozzátartozik, hogy ezeket a marketinganyagokat többek között egy nő, Lauren Shuler Donner, a film egyik producere hagyta jóvá egy olyan franchise részéről, amely éppenséggel pont a kirekesztettség és a gyengék elleni erőszak ellen szólal fel már a kezdetektől fogva. Szerintetek a Fox - és Donnerék - hibáztak, vagy McGowanék fújják fel feleslegesen az ügyet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.