Hirdetés

Újra kell forgatni a Dark Phoenix egyharmadát?

|

Újabb vészjósló fellegek keringenek az X-Men franchise legújabb darabja körül.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy idénre 3 X-men film is be lett jelentve, egyedül csak Deadpoolnak volt jelenése a vásznakon (de az legalább most is hasfal szaggatóra sikeredett), először az Új mutánsokat tolták el áprilisról februárra, majd az idén novemberi premierrel rendelkező fősodorbeli X-Men: Dark Phoenixet 2019 már említett februárjára, az Új Mutánsokat pedig jövő augusztusra, ami pedig nem szokott jó ómen lenni. Most Simon Kinberg mutáns haddelhaddja körül újabb vészjósló hírek keringenek.

Hirdetés

Eszerint a filmnek az egyharmadát újra kell forgatni, ugyanis a LaPresse értesülései szerint  - konkrétan a Quebec-i Filmes és Televíziós Tanácsra hivatkozva - a produkció 3 hónapra visszatér Montrealba, ami jelentős újra forgatásokat, konkrétan a film utolsó harmadát takarják. Ennek viszont ellentmond a Collidernek egy a produkcióhoz közeli forrás miszerint csak a szokásos kisebb kiigazításokról van szó, ami mindössze 2 és fél hetet takar, ami abszolút szokványos. Arról nem is beszélve, hogy a címszereplő Sophie Turner a Trónok harca záró évadával van elfoglalva, miközben James McAvoy és Jessica Chastain jelenleg az AZ: Második fejezetet forgatja. 

A produkció körül a kezdetektől viharfellegek gyülekeznek. Egyrészt nem tett jót neki az X-Men: Apokalipszis finoman fogalmazva is vegyes fogadtatása, ami ezáltal a fiktív 90-es években játszódó folytatásra is kihatással volt, hiszen Az eljövendő múlt napjai után az Apokalipszis dolga lett volna az újraindított idővonalat új mederbe terelni. Emellett a legnagyobb fegyvertényt az ellenzők szemében kétségtelenül a rendezői székre kinevezett Simon Kinberg volt, aki a sorozat felett producerként és íróként Az ellenállás vége óta ott tevékenykedik, de ez lesz a rendezői debütálása, ami finoman fogalmazva is aggasztó egy Bryan Singer, vagy Matthew Vaugn kaliberű rendező után. Mindemellett még ott terjengenek azok a pletykák is, hogy a tesztvetítéseken nem voltak megelégedve a nézők a látottakkal, ami viszont indukálhatta az említett újraforgatásokat.

Sokan már nagyon szeretnék a mutánsokat a Marvel Filmes Univerzumán belül látni, ami a isney-Fox deal végbemenetelének és komplexitása fényében csak a 4. fázis után lenne lehetséges Kevin Feige szerint is. Emellett a film körül generálhatnak negatív hype-ot is belsős körökben, hogy megkönnyítsék a későbbi esetleges rebootot és annak elfogadását. Sajnálatos lenne, ha a közel 20 éves széria, amely új életet lehelt a szuperhőszsánerbe, kitermelt egy világsztárt Hugh Jackman képében és az említett Feige-t is elindította a pályán csúfosan búcsúzna, nem beszélve Deadpoolról, akinek a jövője szintén nagyban függ a széria sorsától. Minden esetre a 2019-es IMAX bemutatónaptárban továbbra is szerepel a film, a premierdátum pedig február 14-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.