Hirdetés

Első fotón az új X-Men sorozat, a Legion

|

Életjelet adott magáról az első X-Men sorozat, amely nem akármilyen stábot tudhat maga mögött.

Hirdetés

A szuperhőszsáner már a TV-ket is ellepte, a Marvel és a DC pedig folyamatosan fej-fej mellett licitál egymásra a mennyiséget és a minőséget illetően. A DC-nek ugyebár ott van a Gotham, a Zöld Íjász, a The Flash, a Supergirl és a Legends of Tomorrow, amelyek élesen elkülönülnek a filmes univerzumtól, míg a Marvel folyamatosan tágítja a sajátját az olyanokkal, mint az Agents of S.H.I.E.L.D., a Daredevil, a Jessica Jones, a Luke Cage vagy az Iron Fist. Most pedig a Fox X-Men univerzuma is beszáll a buliba, nem is akármilyen stábbal.

Hirdetés

Az FX-et ugyanis annyira lenyűgözte a pilot epizód, hogy berendelte a Legion című, 8 részből álló miniszériát, amely felett a Fargoért is felelős Noah Hawley fog felelni, a háttérben ott fog ügyködni executive producerként a jelenleg a filmek felett bábáskodó Bryan Singer, Simon Kinberg és Lauren Shuler Donner a főszerepre pedig napjaink egyik legtehetségesebb, egyre inkább felfelé ívelő karrierű brit színészét, Dan Stevenst nyerték meg. Stevenst első körben a Downton Abbeyből ismerheti a nagyérdemű, de a szakmai áttörést a The Guest című thriller hozta meg számára (aki teheti, nézze meg!), de emellett láthattuk olyan filmekben is, mint a Sírok közöttben Liam Neeson megbízójaként, az Éjszaka a múzeumban 3. részében Lancelotként és a készülő a Szépség és a szörnyetegben ő lesz a a címszereplő szörnyeteg.

Partnerei sem akárkik lesznek: Hawley hozta magával a Fargoból Rachel Kellert és Jean Smartot, míg a Városfejlesztési osztályból a bájos Aubrey Plaza is a csapatot erősíti. És Singer - aki most kap hideget-meleget az X-Men: Apokalipszis miatt - ugyan csak executive producer lesz, vagyis nagy valószínűséggel csak a pénzt veszi fel, amikor legutóbb egy sorozat mögé beállt, az a Doktor House volt. ami a szélesebb közönséggel is megismertette a szintén brit Hugh Laurie zsenialitását.

Na de hogy miről is fog szólni a Legion? Egy David Haller nevű férfiról, aki mentális betegségekkel küzd és skizofréniával diagnosztizálják és sorra járja egyik kórházat a másik után. De egy furcsa találkozást követően egy másik beteggel kezdi gyanítani, hogy a hangok a fejében és a látomások nem csak képzelgések lehetnek.

David karaktere egyébként nem ismeretlen a képregényrajongók előtt, ugyanis ő Gabrielle Haller és Charles Xaviernek a gyermeke, magyarán a mentális képességeket volt kitől örökölnie. A figura egyébként már felbukkant az X-Men: Evolúció rajzfilmsorozatban. Kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan fogja ez kibővíteni a jelenleg egyébként is megkavart X-Men univerzumot és hogyha kijátsszák a család kártyát - elvégre ezt se mindig tették a filmekben, vagy nem úgy, ahogy várták -  akkor esetleg számíthatunk Patrick Stewart felbukkanására, mert az különösen furcsa lenne, ha Stevens apja a vele egykorú James McAvoy lenne (erre Deadpoolnak most lenne egy pompás riposztja), habár egy-egy esetleges flashback ezt is megoldaná. A 8 részes sorozatot nyáron kezdik el forgatni Vancouverben és a premier valamikor 2017 elejére várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.