Hirdetés

X-Men: Új Nemzedék címmel érkezik egy újabb jelentős hazai kiadvány!

|

Amikor a hazai viszonylatban értendő képregénypiacról, meg úgy egyáltalán magáról a kultúráról esik szó, akkor egyöntetűen a kilencvenes évek termése jelenti a viszonyítási alapot - legalábbis a mai harmincasok korosztályának biztosan.

Hirdetés

Itthoni viszonylatban ugyanis egy valóban roppant módon erős éra volt akkortájt, elég csak ugye néhány klasszikus címet felemlegetnünk az Adoc-Semic repertoárjából: Superman és Batman, A Csodálatos Pókember, Marvel Extra, Robotzsaru, Spawn, Star Wars, Tini Titán Teknőcők vagy éppen Tranformers. És mindez csupán csak néhány cím, amik így első blikkre eszembe jutottak, hiszen a lista még korántsem véges ennyivel. Aztán a kétezres évek beköszönésével jött az uborkaszezon, a hazai piac pedig kihalni látszott.

Hirdetés

Most pedig, 2017 végéhez közeledvén nem győzzük kapkodni a fejünket az elmúlt évek, az aktuális, valamint a már belengetett kiadványokat illetően, hiszen a piac valóban fellendülőben van. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a Képkocka Kiadó gyakorlatilag a semmiből jelentette be debütáló képregényét, az X-Men: Új Nemzedéket. Mi pedig összeszedtünk mindent, amit a friss kiadványról már tudni lehet.


"Miután régi tanítványai fogságba estek, Charles Xavier professzor új, nemzetközi hősökből álló csapatot toboroz. Így kezdődik a Len Wein és Chris Claremont nevével fémjelzett legendás korszak az X-Men történetében, amely örökre megváltoztatta az amerikai szuperhős képregényeket. A kötetben szereplő történetekben először lépnek színre olyan karakterek, mint Árnyék, Vihar vagy Kolosszus, bemutatkozik a klasszikus csapat és megismerhetjük legelső kalandjaikat."


Az X-Men: Új Nemzedék tehát végre visszakanyarodik majd a mutánscsapat mintegy rebootjaként szolgáló korszakához, egészen konkrétan az 1975-ös Giant Size X-Men #1-hez, illetve az X-Men #94-100 füzetekhez. Maga a kiadvány már csak azért is módfelett fajsúlyos és releváns nemcsak az X-Men, de a komplett Marvel Comics számára is, mert hát akkortájt a mutánsok sorozata nem volt túl népszerű, sőt a gyenge sztori, a pongyola koncepció, illetve a fárasztó és sablonos karakterek már a kutyát nem érdekelték. És ekkor jött a Len Wein-Dave Cockrum páros, velük együtt pedig Rozsomák, Kolosszus, Árnyék, Vihar és a többiek.


És bár az első kötetet ugye még a méltán elismert Len Wein jegyzi, a sorozat további füzetei már a legendás Chris Claremonthoz köthetők, aki képes volt tökéletesíteni a Wein által megálmodott koncepciót.

Az X-Men: Új Nemzedék tehát a következő hónapban debütál majd, 176 oldalon, puha kötésben, amerikai szabvány méretezéssel. Előrendelni közvetlenül a kiadónál lehet, ára pedig 3990 forint lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.