Hirdetés

Xena és Gabrielle végre kijöhet a szekrényből

|

Hirdetés

A kilencvenes évek egyik szeretve cikizett sorozata, a Xena (melyet jómagam már egy ideje szívesen megnéznék elejétől a végéig) egyik legjellemzőbb aspektusát képezte a főszereplő Xena és hű segédje, barátnéja, lelki társa Gabrielle közti kapcsolat - mely kapcsolat sokak szemében több volt, szimpla barátságnál. Ezt a véleményt persze egyre többen osztják, többek között a címszereplőt alakító Lucy Lawless is meg van győződve arról, hogy kettejük között kvázi szerelmi kapcsolat alakult ki de tekintve, hogy a kilencvenes években kicsit más idők jártak, valószínűleg nemigen merték meglépni azt, hogy explicite kijelentsék mindezt. A sorozat írói azonban bevallottan azzal a szándékkal írták ilyen mód a szériát, hogy a nézők érezzék, a két szereplő között van valami - hogy mi, azt döntsék el ők, de annak lehetőségét, hogy leszbikus románc alakul ki Xena és Gabrielle között, egyáltalán nem zárták ki.

Xena and Gabrielle
Mindezt a kétértelműséget szeretné egyértelműsíteni az egyelőre bizonytalan premierdátummal rendelkező reboot-széria, melynek élére a The 100 című, kritikailag elismert sorozat egyik executive producere, Javier Grillo-Marxuach fog állni. Az említett sorozat ugyan nemrég egy bizonyos karakter halálával kivívta a LGBT-közösség haragját, ám Marxuach állítása szerint a sorozat nem az ő világlátását tükrözi, hanem másokét. Tekintve azonban, hogy a Xena cselekményének sorsába már nagyobb beleszólása lesz (producerkedés mellett íróként is közreműködik), eltökélt szándéka a férfinak az, hogy a két karaktert kihozza a szekrényből és a kettejük között kifejlődött kapcsolatot nevén nevezze és ne köntörfalazzon, ne csak körülszaglássza a témát. A vállalkozás mindenképp dicséretesnek mondható és bár nem ez lesz az első olyan sorozat, ami azonos nemű karakterek szerelmi viszonyát ábrázolja (Modern Family; Sense 8, a sort még folytathatjuk), az csak jó, ha minél többen a diverzitás felé hajlanak. Az persze már más kérdés, hogy egy Lucy Lawless nélküli Xenával mennyire fogunk jól járni, s azt a híres csatakurjantást megpróbálják-e (és ha megpróbálják, úgy sikerrel járnak-e) replikázni. Ha jót akarnak, inkább meghagyják az eredeti sorozat attribútumának.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.