Hirdetés

X-Men: Az elsők - Magneto karakterlap

|

Figyelem! A következő cikk részben vagy teljes egészében spoilereket tartalmazhat a történettel, a karakterekkel kapcsolatban, olvasása csak saját felelősségre!

Hirdetés

Ha már minden az elején kezdődik, és Matthew Vaughn az X-Men: Az elsőket előzménynek szánja, nem mehetünk el mi sem a benne szereplő karakterek hovatartozása, tulajdonságai mellett - Magneto pedig az egyik legfőbb mozgatórugója az eseményeknek, így vele kezdjük!

Karakter: Magneto (eredeti nevén: Max Eisenhardt, később Erik Lehnsherr)

Színész-vonulat: Ian McKellen (idős korában), Michael Fassbender (fiatal korában), Bill Milner (gyermek korában)

Képességei: mágnesesség manipulálása, fejlett stratégia és taktika, magas szintű agyi kapacitások, a klónozás szakértője, ügyes technikus, ellenálló képesség a telepatika ellen

Eredete: Családjával együtt az auschwitzi koncentrációs táborba szállították, és legtöbb emberekkel ellenes érzéseit itt szerezte, érthető okokból. Ezek után felveszi a Magnus nevet, és vándorok közé verődik, ahol feleségül vesz egy Magda nevű nőt. Egy zavargás során gyermeke házukban ég, és ezért képességeivel kiírt egy jelentős tömeget. Felesége, Magda erejéről tudomást szerezve elhagyta, majd ezt követően Magnus Izraelben Erik Lehnsherr néven önkéntes ápolóként dolgozott Haifa közelében, ahol koncentrációs táborok pszichikai sebesültjeit kezelték. Hosszú vitákat folytatott itt Xavier-rel az emberiség és a mutánsok viszonyáról (Xavier lába még ép, azt csak jóval később egy Lucifer nevű idegen töri össze). A Wolfgang von Strucker elleni harc után Magnus rádöbben, hogy az egyetlen lehetőség a mutáns üldözés elkerülésére az, ha támadásokkal és erővel védi meg a mutánsokat, nem rejtőzködéssel. Kialakította a filmben látott ruháját és sisakját, majd Magneto néven legelőször a Cape Citadel-i rakétabázison harcolt Xavier csapatával az emberiség irányításáért. A történtektől függetlenül erősen fontolgatja Xavier békéről szóló elméletét is.

Filmek, amelyekben feltűnt: X-Men 1-2-3, X-Men: Az elsők

(Hitelesítette - Lance)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.