Hirdetés

Yoda majdnem visszatért Az ébredő Erőben

|

Hirdetés

Palpatine kicsi zöld barátja kis híján megtisztelte a nagyérdeműt jelenlétével J.J. Abrams Star Wars-mozijában. Oké, talán a "kis híján" kissé túlzás, de tény ami tény, hogy az alkotók fejében megfordult annak a gondolata, hogy az idős Jedi-mester, Yoda megjelenjen valamilyen formában a vásznon (és ne csak hangilag, mint ahogy Rey látomásában tette, az teljesen más tészta), hiszen magát Frank Oz-t is meginvitálták és alakított valamit Yodaként, ami aztán nem lett felhasználva. Legalábbis ezek a hírek járják szerte az interneten, de nem tudni pontosan, hogy konkrétan írtak neki jelenetet, vagy csak szimplán felmerült a dolog és megvitatták, majd elvetették. Az is lehet, hogy Abrams már így is túl soknak tartotta a nosztalgiát és úgy érezte, hogy Maz Kanata karaktere nagyjából lefedi a film alacsony növésű útmutató-figuráját. Maryann Brandon, a film vágója nyilatkozott a filmmel kapcsolatban:

Volt egy pont, amikor akartuk használni Yodát, de végül úgy döntöttünk, hogy mégsem. Frank Oz bejött egy napra és nagyon örült, hogy Yodát játszhat...
Ebből tényleg nem tudunk meg sokat. Nyilvánvalóan szellem formájában tért volna vissza a kis mester, de nem tudni, milyen és mekkora szerepet szántak volna neki. Vagy talán flashback-ben szerepelt volna? Rey-nek jelent volna meg? Egyfajta külső segítségként, végső mentsvárként lett volna jelen? Vagy csak az előkészületekben vett részt és el se jutottak nagyon odáig, hogy épkézláb szerepet írjanak a számára? Kérdés kérdés hátán, melyeknek válaszait csak találgathatjuk, mindenesetre a remény él azt illetően, hogy a folytatásban láthatjuk őt. Valahogy, valamilyen formában. Mert ha egyszer már fontolgatták, akkor ugye könnyűszerrel előjöhet még a továbbiakban. Ez önmagában izgalmas, ahogy az is, hogy egyes források szerint ismét bábként tért volna vissza a régi ismerős. Ilyen formában a Baljós árnyakban láthattuk őt utoljára (utána CGI-karaktert faragott belőle Lucas). Ti szívesen látnátok újra Yodát? És ha igen, milyen szerepet szánnátok neki?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.