Hirdetés

Yoda visszatérhet a Star Wars VIII-ban?

|

Hirdetés

Ugyan Yoda mesternek volt egy kis felbukkanása a Star Wars - Az ébredő Erőben, Obi-Wan Kenobival karöltve, de az csupán szinkronmunka volt és a magyar változatból ez a kis plusz is kiveszett. Viszont már ez az apró gesztus a rajongók felé megindította a fantáziálást, hogy a bölcs jedik szellemként felbukkanjanak a folytatásokban. Ewan McGregor nem tudja elképzelni, hogy ilyen formában átvegye Alec Guinnes helyét, a Frank Oz által alakított Yoda esetében nem áll fenn ilyen veszély, hiszen ő 900 évesen vált eggyé az Erővel. Most megerősítést nyert, hogy a híres bábos (Yoda mellett Miss Röfi is ő volt) és rendező (A Riviéra vadorzói) ellátogatott a Pinewood Studióba, ahol jelenleg is éppen forog a Star Wars VIII. Azt nem tudni, hogy csak kilátogatott, ha már arra járt, vagy vagy ismét "életre kelti" (nem ez a legjobb szóhasználat egy szellem esetében) az egykori jedi mestert, de belsős pletykák szerint az Ach-To díszleteiben elhelyeztek egy egy ismerős bábut. (Kis SPOILER azoknak, akik esetleg még nem látta Az ébredő Erőt.) Az Ach-To az a film végén látható bolygó, ahol Luke Skywalker önkényes száműzetését tölti és ahol a Jedik Temploma is található. A kültéri felvételeket az írországi Skelling Michael szigeten lőtték, de azok egy része rekonstruálható a stúdióban is.

Star Wars VIII Yoda
Vagyis ha Yoda - akár szellem alakban is - bukkanna fel, akkor az előzmények CGI megvalósítása helyett újra a bábtechnikához nyúlnának a készítők, ami elsődlegesen lehet, hogy mindössze a folytonosság célját szolgálná. A legutóbbi híresztelések arról szóltak, hogy Oz már az Egyesült Királyságban tartózkodik vagy legalábbis a héten érkezik munka ügyben, de azt nem tudni, hogy a Star Wars VIII miatt. Mindenesetre sok találgatásra adhat okot a jelenléte: lehet, hogy csupán konzultánsként ment el, de az is lehet, hogy egy teljesen más karaktert alakítana. Amennyiben viszont a szellem Yoda alakjában térne vissza, az azt mutatná meg, hogy a távolság ellenére Luke nem szeparálódott el teljes egészében az Ellenállástól és a barátaitól. Azért azokban az utolsó pillantásokban sok minden benne van, nem csak a múlt árnyai, hanem a friss gyász és keserűség is. Az egyelőre alcím nélküli Star Wars VIII.-ra még 2017 decemberéig várnunk kell, amelyet a Loopert és a Breaking Bad számos epizódját jegyző Rian Johnson rendez, és Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, no meg persze Mark Hamill, Carrie Fisher, Peter Mayhew, Anthony Daniels és Kenny Baker is visszatérnek, a film fő ellenlábasát pedig Benicio Del Toro fogja alakítani. Ti mit gondoltok? Újra láthatjuk még Yodát? És ha igen, mennyire lesz hangsúlyos a szerepe?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.