Hirdetés

Zack Snyder szerint a DC filmes univerzuma jobb a Marvelénél

|

Hirdetés

Mindig csak a versengés: az utóbbi pár évben mind a Marvel, mind a DC filmes univerzumában megindult egyfajta egységes világépítés, amely az egyes filmekkel egyre csak bővül és bővül. Az nem vitás, hogy a Marvel tekinthető ez ügyben elöljárónak, ők hozták be a Vasember első részével kezdődően, a DC pedig mindenével azon van, hogy meglovagolja ezt a hullámot. Hogy jól csinálják, vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Zack Snyder is így tett, szerinte (természetesen) a DC univerzuma jobb, mint a Marvelé, de érvelése nem valami erős, mondhatni erőltetett:

...ahelyett, hogy beleszuszakolnánk ezt a sok történetszálat egyetlen univerzumba, hagyjuk, hogy ezek a karakterek létezzenek különböző, alternatív univerzumokban, így sokkal szórakoztatóbb és sokkal nagyobb értékkel bír a közönség számára. Láthatják kedvenc, szeretett karaktereiket egyszerre különböző kalandokban, különböző univerzumokban.
Snyder védelmének persze van alapja, tényleg izgalmas dolog egyazon hős különböző variánsait nézni egyszerre, de csak akkor, ha már kreáltak legalább egy kiforrott hőst és annak univerzumát. Ez eddig nem sikerült, vagy legalábbis folyamatban van, így Snyder magyarázkodása nem tűnik olyan megalapozottnak, inkább csak a kétségbeesett versengés érzetét adja át. Arról nem beszélve, hogy ez a multiverzumos dolog eddig inkább koncepciótlanságra utal, semmint arra, hogy eredetileg is ez volt tervben. A Batman Superman ellen ezen változtathat és én lennék a legboldogabb, ha ilyen szempontból sikeres lenne, de addig az ilyen nyilatkozatok üres szövegelésnek tűnnek, semmi másnak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.