Hirdetés

Zack Snyder elárulta, hogy a Watchmen melyik változatát kedveli jobban

|

Hirdetés

Mielőtt elkészítette volna a héten debütáló Batman Superman ellen: Az igazság hajnalát vagy 2013-ban Az acélembert, Zack Snyder egy másik kultikus képregénysorozatból is forgatott már filmes adaptációt. 2009-ben Alan Moore és Dave Gibbons tizenkét részes Watchmen című képregényét hozta el a nagy vászonra. Sajnos a végeredmény nem részesült egyöntetűen pozitív fogadtatásban, mégis, mára már jogosan emlegetjük kultfilmként a rendező ezen munkáját. Ehhez nagyban hozzájárultak a rendező bővítései, amelyek rengeteget változtattak a film alapanyaghoz való hűségén és persze jócskán megnövelték a végeredmény hosszát. A Watchmen moziban vetített (Theatrical Cut) vágásán kívül még kétféle verzió létezik: a rendezői változat, amely 20 perccel bővíti meg a filmet (Directors Cut) és a rendezői változatnak készült még egy végső változata (Ultimate Cut) is, amely az eddig is tetemes 186 percét további 29 perccel bővíti. [caption id="attachment_84002" align="aligncenter" width="1024"]

Ugyan a film megosztóra sikeredett, Jackie Earl Haley alakítása kétség kívül sok remek pillanatot eredményezett.
Ugyan a film megosztóra sikeredett, Jackie Earl Haley alakítása kétség kívül sok remek pillanatot eredményezett.[/caption] Snyder az utóbbi pár napban jó néhány interjút adott a Batman Superman ellen kapcsán. A Collidernek adott interjújában elárulta, hogy a 300 folytatásai túlnőhetik az ókori Görögországot is. Ugyan ebben a beszélgetésben szegezték hozzá a kérdést, miszerint a Watchmen melyik verzióját kedveli jobban. A rendező így válaszolt:
A rendezői változatot... Figyelj, ha óriási rajongó vagy, akkor a rendezői változat A fekete hajó meséivel bővítve őrülten szórakoztató lesz számodra. De számomra A fekete hajó meséi nélkül az igazi - mert nem tervezett adalék - Megakartam csinálni A fekete hajó meséit, nagyon szerettem volna, de nem nagyon illeszkedett a film többi részéhez, ezért csak úgy beleollóztuk a történetbe. Igaz, elég jól illeszkedik, mégis számomra nem 100%-osan organikus. Tehát én a rendezői változatot jobban szeretem, amiben benne van Holli halála és még sok más.
Ha esetleg szeretnétek bepótolni a Watchmen: Az őrzőket, még a Batman Superman ellen megjelenése előtt, akkor most már tudjátok, hogy Zack Snyder melyik változatot ajánlja megnézésre. Ellenben, ha már láttátok a film bővített verzióit, nektek melyik tetszett jobban?
Watchmen
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.