Hirdetés

Ez a Zsivány Egyes szereplő még egy Star Wars-filmet sem látott

|

Bizony volt olyan szereplő a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet stábjában, aki idáig egyetlen részt sem látott a franchise-ból.

Hirdetés

Nem nagy meglepetés, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című spin-off remekül teljesít a kasszáknál, mára a 600 millió dolláros bevételt is átlépte világszinten. A filmes történelem egyik legkedveltebb és legnagyobb rajongói táborral rendelkező franchise-áról beszélünk, amely az eddig megjelent csupán nyolc fejezetével 3,5 milliárd dollárt hozott belföldön, 7,3 milliárd dollárt pedig globálisan. Ekkora számok mellett igencsak meglepő, amikor kiderül, hogy a Zsivány Egyes egyik sztárja, Wen Jiang még egyetlen Star Wars-t sem látott korábban. 

Hirdetés

Ezt az információt Gareth Edwards rendező árulta el a közelmúltban, amikor egy hosszas beszélgetésen vett részt az Empire magazin szerkesztőivel a teljes színészgárdával. A direktor elárulta, hogy Wen Jiang karaktere, Baze Malbus és az ő régi barátja, Chirrut Imwe (Donnie Yen) mindketten Kuroszava Akira klasszikusa, a Rejtett erőd című akciófilm inspirációi. Nézzük meg először, hogy mit mondott a Zsivány Egyes népszerű párosáról:

"Tudatosan válogattunk ilyen különböző karaktereket. Hiszen a Star Wars olyan változatos - sétáló szőnyegeik és droidjaik vannak. Olyan változatos, mint még soha. De mi történt, mielőtt mindez létrejött? Mint tudjátok, van a Star Wars, mi pedig bemutattuk, hogy mi történt előtte. Tehát mit csinálunk? Az egyik, hogy megnézzük, mik azok a dolgok, amik hatással voltak George-ra [Lucas], és hogy azok képesek-e különböző irányba ágazni. Az egyik legfontosabb, ami inspirálta őt, az Kuroszava Rejtett erődje. Két karakterhez különösen onnan merített ihletet, C-3PO-hoz és R2D2-hoz, ők voltak azok a japán rabszolgák, akik egész végig veszekednek. Arra gondoltam, 'miért nem csináljuk mi is ezt, csak robotok nélkül?' Így elkezdtem tervezni Baze és Chirrut karatereit. Jó érzés volt ázsiai karaktereket a Star Wars világában tudni. És mivel ez a Star Wars, felteheted a kérdést: 'Kik a világ legjobb ázsiai színészei?' Bár, ami elég mókás, hogy a Baze-t alakító Jiang Wen még egyetlen Star Wars-ot sem látott életében."

Edwards elárulta, aztán nem is akarta, hogy Jiang Star Wars-t nézzen a forgatás során, mert úgy gondolta, elég vicces úgy elmenni a világpremierre, hogy az egyik sztárja még sosem látott semmit a franchise-ból. Mint kiderült, nagyon jó oka van annak, hogy a színész egy részt sem látott még a népszerű sorozatból, amit maga árult el ugyanezen beszélgetés során:

"Semmit nem tudok róluk, mert fiatalkoromban nem voltak amerikai filmek Kínában. Akkor voltak a hidegháborús idők, vagyis nem volt Star Wars. Most, hogy nincs hidegháború, már nálunk is van Star Wars. Szóval jól meg is nézem őket, miután végeztem a Zsivány Egyessel, az elejétől a végéig."

Ti szerettétek a filmben Baze és Chirrut párosát? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.