Hirdetés

10 mozis film, ami érdekelhet novemberben

|

Összegyűjtöttük a novemberi mozis premiereket: lesz Marvel film, thriller, zeneszerzős doksi, magyar alkotások és Disney animációs film is.

Hirdetés

Ebben a hónapban sem maradunk friss és ropogós mozipremierek nélkül, amik között lesz fantasy (A sellő és a Napkirály), Ennio Morricone életét bemutató dokumentumfilm, szuperhősfilm (Fekete Párduc 2.), magyar testvérdráma (Veszélyes lehet a fagyi) és egy kis ijesztgetés Anya Taylor-Joy-jal és Ralph Fiennes-szal (A menü). Lássuk sorban a novemberi bemutatókat!

November 3. A sellő és a Napkirály

Vonda N. McIntyre történelmi fantasyjében XIV. Lajos (Pierce Brosnan) udvarába látogatunk el, akinek az élete egy súlyos sérülés miatt veszélybe kerül. Megtudja azonban, hogy egy sellő halhatatlanná tudná tenni, ezért kiadja parancsba, hogy hozzák elé. A helyzetet bonyolítja, hogy a király lázadó lánya (Kaya Scodelario) összebarátkozik a sellővel, ami megnehezíti az uralkodó céljainak megvalósítását. A filmben feltűnik a nemrégiben elhunyt William Hurt is.

Hirdetés

November 3. Szimpla manus

Egy gazdag házaspár (Hajdu Steve, Szőlőskei Tímea) újonnan vásárolt autója lerobban, ezért kénytelenek a parkolóban várakozni, amíg nem jön segítség. Ha másra nem is, arra jó ez az eltöltött néhány óra, hogy kicsit kilépjenek a komfortzónájukból, és bepillantást nyerjenek a szegény ember mindennapjaiba. Magyar Attila filmje azontúl, hogy egy fontos társadalmi kérdéssel foglalkozik, él a humor eszközével is, ami remélhetőleg többet fog nyújtani néhány sztereotíp gagnél.

November 3. Ennio Morricone

Ennio Morricone egyike minden idők legnagyobb filmzeneszerzőinek, akinek olyan dallamokat köszönhetünk, mint például a Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi, az Aljas nyolcas, vagy a Cinema Paradiso soundtrackje. Utóbbi rendezője, Giuseppe Tornatore készített dokumentumfilmet Morriconéről, amiben láthatunk néhány részletet a világ körüli turnéiból, sőt több vele együtt dolgozott rendező és zenész is nyilatkozik a munkásságáról. Megszólal a filmben többek között Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen és John Williams is.

November 3. Semmi

A nyolcadikos Pierre Anton (Harald Kaiser Hermann) kijelenti, hogy az életnek nincs semmi értelme, ezért elhatározza, hogy a háta mögött hagy mindent, és felmászik egy fára, hogy mutassa semmittevését. Az osztálytársai megpróbálják meggyőzni ennek ellenkezőjéről, de egy idő után túllőnek a célon, aminek beláthatatlan következményei vannak. A film Janne Teller azonos című regényét dolgozza fel, ami olyannyira megosztóra sikeredett, hogy először betiltották Dániában, majd előírták kötelező olvasmánynak.

November 3. A tölgy - Az erdő szíve

Európa erdőiben a tölgyfa az egyik leggyakoribb faféle, amivel találkozhatunk, és nem is sejtjük, hogy valójában mennyi állatnak jelent élőhelyet és táplálékforrást. Laurent Charbonnier és Michel Seydoux látványos dokumentumfilmje ezt mutatja be elképesztő vizuális tálalásban, aminek a hatása leginkább a nagyvásznon jön át. A tölgy - Az erdő szíve olyan titkokat tár fel a fáról és az élővilágáról, amiket a turistaútról nem látunk.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


November 10. Fekete Párduc 2

Novemberben sem maradunk képregényfilm nélkül, ezúttal a Fekete Párduc második része debütál a mozikban. T'Challa király (Chadwick Boseman) halála után új kezdet előtt áll Wakanda népe, melynek most már Shuri (Letitia Wright), Nakia (Lupita Nyong'o) és Everett Ross (Martin Freeman) csapnak új ösvényt. A királyság sorsának alakításában fontos szerepe van továbbá a titkos víz alatti nép vezetőjének, Namornak (Tenoch Huerta) is.

November 17. A menü

Margot (Anya Taylor-Joy) és Tyler (Nicholas Hoult) ellátogatnak egy kis sziget éttermébe, ahol a séf, Slowik (Ralph Fiennes) fényűző vacsorával várja őket. A látszat azonban néha csalóka tud lenni: a pompa és a csillogás mögött veszély leselkedik a fogyasztókra, amiről az elején senki sem tud. Mark Mylod filmje egyszerre fekete komédia, thriller és horror, aminek a produceri feladataiból olyan nagy nevek vették ki a részüket, mint Adam McKay és Will Ferrell.

November 17. Veszélyes lehet a fagyi

Adél és Éva (Stork Natasa) egypetéjű ikerpár. A viszonyuk korántsem felhőtlen, irigyek egymásra, teljesen másképp tekintenek egymás életére. A kapcsolatukban Ákos (Patkós Márton) feltűnése jelent fordulópontot, mert bár eleinte úgy tűnik, hogy még messzebb távolodnak egymástól, idővel újra elkezdenek egymásra figyelni. A filmet Szilágyi Fanni rendezi, aki már korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal) is bizonyította, hogy alkalmas lehet egy nagyjátékfilm rendezői feladatainak ellátására.

November 17. Azt mondta

Honnan ered a MeToo-mozgalom? Hogyan robbant ki? Ezekre a kérdésekre ad választ az Azt mondta, ami két riporternő (Carey Mulligan, Zoe Kazan) munkáját veszi górcső alá, akik először hívták fel a figyelmet a Hollywoodban történő szexuális zaklatásokra. Talán akkor még ők sem gondolták volna, hogy az általuk lehozott sztori mekkora hatással lesz az amerikai kulturális diskurzusra, ami fokozatosan világszerte fontos témává vált.

November 24. Fura világ

A Walt Disney Animation Studios új animációs filmje egy eddig ismeretlen világba kalauzolja el a nézőket, ahol sok-sok kaland és különös élőlény várja a Clade-családot. A történet a Hős6os és az Encanto készítőinek a fejéből pattant ki, az eredeti szinkronhangok között pedig hallhatjuk Jake Gyllenhaalt, Gabrielle Uniont és Dennis Quaidet.

Ti melyik premierre vagytok a leginkább kíváncsiak?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.