Hirdetés

70 film, amire 2017-ben számíthattok

|

Bár a tavalyi év is bővelkedett premierekben, de 2017 még ennél is jobban tömve van érdekesebbnél-érdekesebb filmekkel. Éppen ezért összeszedtünk most 70 darabot a felhozatalból, hogy együtt tervezzük meg a menetrendet.

Hirdetés

A Puliwood és a FilmMagazin szerkesztői összeállítottak egy listát a teljesség igénye nélkül, amelyben hetven (!) darab 2017-ben megjelenő filmet mutatnak be nektek, amit nem csak azoknak érdemes átgörgetni, akik szeretik előre megtervezni, hogy mely hónapban milyen premierre számíthatnak, de azoknak is javallott, akiket csak érdekel az idei felhozatal. 

Hirdetés

A galaxis őrzői vol. 2 

Habár kezdetben nem túl sok bizalommal álltak hozzá, végül óriási sikernek bizonyult A galaxis őrzői első felvonása mind a kritikusok és mind a rajongók körében. Nem csoda hát, hogy hatalmas várakozás övezi a folytatást, ami még tovább mélyíti a közkedvelt szedett-vedett csoport viszonyát, új karaktereket és felállásokat vezet be, de többek között Űrlord apja származásának rejtélyét is tisztázza. Az első előzetesekből ítélve a vol. 2 szintén hozza majd a megszokott hangulatot, amint a Király Válogatáskazi #2 nótái alatt új vizekre eveznek a galaxis legnagyobb s-fejei a Milano fedélzetén. (május 4.)

A Kaptár: Utolsó fejezet

Nem hiszem, hogy akadna még bárki olyan, aki várna egy újabb Kaptár filmet… De ha mégis! Nem is olyan sokára érkezik is az utolsó felvonás, melyben Alice-nek ismét versenyt kell futnia az idővel, ezért egyesíti erőit régi barátaival és egy váratlan szövetségesre is szert tesz, hogy végül az élőhalottak és új mutáns szörnyek ellen vívott csatában döntsék el az emberiség sorsát. (január 26.)

A Karib-tenger kalózai - Salazar bosszúja

A Karib-tenger kalózai sorozat jócskán elfáradt az utolsó részekre, ezért kijárt neki a hosszú pihenő, azonban hamarosan ismét a mozikban láthatjuk Jack Sparrow-t és legénységét. Johnny Depp újra a hóbortos kalózkapitány bőrébe bújik, de talán ennél is izgalmasabb, hogy a méltatlanul hanyagolt Orlando Bloom visszatér Will Tuner szerepében. Ha még ez sem lenne elég, a film alcímében felbukkanó Salazar-t az Oscar-díjas Javier Bardem játssza, aki már az első előzetesben felkeltette a figyelmünket. (május 25.)

A majmok bolygója: Háború

Jövőre újfent visszatérnek a majmok Caesar vezetésével, és nem is akárhogy: ha címből nem derült volna még ki, kitör a totális háború az emberszabásúak és a vírus által a kihalás szélére került emberiség között. Caesar és serege halálos ellenállásba keveredik majd a Woody Harrelson alakította ezredessel, és egy epikus csata bontakozik ki a két faj között, mely örökre meghatározza nem csak a két fél, de az egész bolygó sorsát. (július)

A múmia

Alex Kurtzman rendezi a Universal klasszikus szörnyfilm rebootjaiból álló új univerzumának nyitódarabját, valamint a további filmeknél a kreatív irányvonaláért fog felelni Chris Morgannel. A múmia rebootban Tom Cruise egy iraki katonát játszik, aki az Annabelle Wallis által megformált archeológusnővel keveredik a londoni események sűrűjébe, amikor is az ősi királynő (Sofia Boutella) szabadjára engedi évezredek óta gyűlő haragját. A Universal Monsters filmek egyik fontos átkötő karaktere lesz Russell Crowe Dr. Jekyllje. Érdekes kezdeményezés, kíváncsian várjuk a sorsát. (június 8.)

A régi város

Az egyik legnagyobb Oscar-esélyesben Lee (Casey Affleck) legfőbb feladata, hogy bátyja halála után az unokaöccse gondját viselje. Kenneth Lonergan (Csak egy kis pánik, New York bandái, Margaret) szívbemarkoló drámáját imádják a kritikusok, Ben Affleck testvére pedig ott van a legtöbb díjátadó jelöltjei - és várhatóan nyertesei - között. (február 23.)

A setét torony

"A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte." Ezzel a mondattal kezdődik Stephen King nagyszabású regénysorozatának első kötete, ami elindítja Roland Deschaint a Setét Toronyhoz vezető rögös úton. A történet bámulatosan keveri a műfajokat, a westerntől a fantasy-n át, egészen a sci-fiig találunk benne elemeket. Az Idris Elba főszereplésével érkező filmben az lesz a különleges, hogy nem konkrét adaptációja, hanem bizonyos értelemben folytatása lesz A setét torony könyveknek. (július)

A sötét ötven árnyalata

A hírhedt A szürke ötven árnyalata hamarosan a mozivásznon is megkapja folytatást, amiben ismét Anastasia (Dakota Johnson) és Mr. Grey (Jamie Dornan)  sajátos románcát követhetjük figyelemmel, ami a nézettségi rekordokat döntögető első részhez képest sokkal merészebb vizekre fog evezni. E. L. James könyvének adaptációja az első felvonás történetének egyszerűségén is igyekszik csavarni egy kicsit, ha esetleg valakinek ez lett volna a legnagyobb problémája a szóban forgó filmmel kapcsolatban. (február 9.)

A számolás joga

A két Golden Globe-ra jelölt A számolás joga az amerikai ötvenes évek végére visz el minket, ahol javában zajlik az űrverseny az Egyesült Államok és Oroszország között. A különbséget pedig olyan emberi számítógépek jelenthetik, akik akkoriban alaposan megosztották volna a közvéleményt: fekete nők. A számolás joga már az előzetesek alapján is egy nagyon sokoldalú filmnek bizonyul, a legnagyobb kérdés az, hogy vajon képes lesz-e megtalálni a hangját Taraji P. Henson vezényletével. (január 19.)

A szépség és a szörnyeteg

A Disney következő élőszereplős alkotása, ezúttal feldolgozott és eredeti dalokkal vegyesen. Az első előzetes alapján egy nagyon színes, élettel teli mesét kapunk, Emma Watsonnal és Dan Stevensszel a főszerepben. Belle meg fog felelni a modern kori női ideálnak és ha mindez nem lenne elég egy Oscar-díjas rendező (Bill Condon) kezébe helyezték a filmet, akinek még a romantikus fanatsy-val is van némi tapasztalata, mert neki köszönhetjük az Alkonyat filmek két befejező részét, bár kérdéses, hogy ennek ki mennyire örül. (március 23.)

Alien: Covenant

A megosztó Prometheus folytatása, melyben Ridley Scott ismét beül a rendezői székbe, és Michael Fassbender is visszatér az android David szerepében. Az űrhajós stáb viszont új lesz, olyan nevekkel, mint Danny McBride, Billy Crudup, James Franco vagy Demián Bichir. Az Alien-franchise univerzuma még mindig az egyik legérdekesebb és legrejtélyesebb sci-fi univerzum a filmes palettán, és joggal bizakodhatunk Scottban, hogy a folytatásra kiköszörüli a Prometheus által hagyott csorbát. Kedvenc űrlényeink is visszatérnek immáron húsvér valójukban, de minden bizonnyal kapunk válaszokat - és talán még annál is több kérdést - a Prometheusban nyitva hagyott dolgokra. (május)

Amerikai pasztorál

Az Ewan McGregor, Jennifer Connelly és Dakota Fanning által játszott, késő hatvanas évekbeli család története a sarkaiból forgatja ki a képeskönyvbe illő amerikai álmot. Seymour Levov (McGregor) a tökéletes családapa, az önmagát sikeresnek tartó nyugati kisember személyes tragédiáját követhetjük majd nyomon a személyében, akinek lánya, Merry a tinédzserkori lázadást a végletekig viszi: terrorista lesz belőle. A Levov család élete pedig örökre megváltozik. A filmet Philip Roth azonos című, Pulitzer-díjas regényéből adaptálták. (március 16.)

Annabelle 2

A Démonok közöttben tűnt fel először a parababadémon Annabelle, aki a film nagy sikerre való tekintetére két éve meg is kapta a maga spin-offját. Na ennek érkezik most a folytatása, mely egy babakészítőről és annak feleségéről szól majd, akiknek régen volt egy kislányuk, amíg tragikus körülmények között el nem hunyt. Aztán készítettek egy babát (no, hogy hívják?), melyet viszont megszállt egy ártó szellem, és most az új vendégeikre, egy apácára és a vele érkező lányokra utazik. (augusztus)

Arany

A megtörtént eseményeket feldolgozó történetben Kenny Wells (Matthew McConaughey) egy buzgó geológussal beleveti magát Indonézia dzsungelébe, hogy aranyat találjanak. Ám a siker nemcsak örömöt idéz elő a nagyot álmodó Wells életében, hanem a Wall Street árnyoldalával is meg kell birkóznia, hogy megtartsa a vagyonát. (február 16.)

Arthur Király - A kard legendája

Guy Ritchie a Sherlock Holmes legendárium felmelegítése, valamint a stílusos kémkedés (Az U.N.C.L.E. embere) után az Arthur-mondakörbe piszkál bele a maga, sajátosan laza stílusában. Ebben a feldolgozásban azt láthatjuk, hogy a svindler Arthurból (Charlie Hunnam) miképp válik nemes királlyá és miképp húzza ki az Excaliburt abból a bizonyos sziklából. Az ellenoldalon, Vortigernként a Ritchie-vel már a Holmes-mozikon is együtt dolgozó Jude Law lesz látható, de a további szerepekben is olyanok tűnnek fel, mint Djimon Hounsou, Eric Bana, David Beckham (!!!), vagy a Trónok harca Kisujja. (május)

Az

Andrés Muschietti rendezésében kerül újra vászonra Stephen King egyik klasszikus regénye, a sokaknak álmatlan éjszakákat okozó Az. King regényeiben mindig baljóslatú Maine állam egy kisvárosában hét gyerek próbál megküzdeni az élet nehézségeivel, agresszív suhancokkal és a bohócbőrbe bújt szörnyeteggel (Bill Skarsgard). Reméljük sikerül kellő súllyal vászonra vinni a legmélyebb félelmeinket és szorongásainkat csokorba fogó regényt. (szeptember 7.)

Az alapító

John Lee Hancock (Banks úr megmentése, A szív bajnokai) és Robert D. Siegel (A pankrátor, Turbó) legújabb filmje arról az emberről szól, aki sikerre vitte a McDonalds-ot, majd learatott minden babért. A főszerepben a mindig zseniális Michael Keatont láthatjuk, de felbukkan még egy-két ismerős arc, mint Patrick Wilson és Nick Offerman. (február 2.)

Az egészség ellenszere

Gore Verbinski ambiciózus thrillerében egy, a svájci Alpokban fekvő titokzatos és elszigetelt "wellness központba" látogatunk el. A Dane DeHaan által alakított fiatal alkalmazott szemszögéből fogjuk végigkövetni az eseményeket, aminek során hamar világossá válik, hogy a klinika módszerei közel sem olyan tiszták, mint azt hinnénk. (február 23.)

Az éjszaka törvénye

Ben Affleck forgatókönyvéből, a főszereplésével és rendezésében kerül vászonra a Viharsziget írójának (Dennis Lehane) krimije, amely a '20-as évek gengszterektől uralt Bostonjába vezet minket. Joe Coughlin (Affleck), a bostoni rendőrkapitány rossz útra tévedt fia, aki egyre mélyebbre merül az alvilági üzelmekben, mígnem egy nap szerelmes lesz, és ez felveti benne a kérdést, hogy meg akar-e, meg tud-e változni, és ha tudna, egyáltalán ki hinné el neki. További szerepekben Zoe Saldana, Elle Fanning, Sienna Miller, Brendan Gleeson, Scott Eastwood és Chris Cooper fogja magát megmutatni az Oscar-díjas operatőr, Robert Richardson kamerája előtt. (január 26.)

Az Igazság Ligája

Kétségkívül elvárásokon alul teljesített 2016-ban a Warner Bros. a DC Comics adaptációk tekintetében, azonban sokan mégis nagy reményeket táplálnak a népszerű szuperhőscsapat első közös kalandjához. Nem véletlen, hogy a stúdió legnagyobb húzóneve, a Ben Affleck-féle Batman fogja összeszedni a Ligát (Gal Gadot Wonder Woman-jének oldalán), ahogy az sem, hogy Az igazság hajnala kifejezetten komor hangszíne után itt már a humorfaktorra is igyekszik bizonyos figyelmet fordítani a stúdió. A főszereplők ígéretesek, a stáb összességében remek, így mi csak imádkozhatunk annak érdekében, hogy sikerült tanulniuk az elkövetett hibákból. (november)

Baby Driver

Edgar Wright-ot főleg jó humoráért és eredeti stílusáért szeretjük (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Scott Pilgrim), és bár legújabb filmje műfajilag akció-thriller, gyanítjuk, hogy ezúttal sem lesz hiány a fentiekből. Baby (Ansel Elgort) Kevin Spacey bandavezérének sofőrködik, és hogy állandó fülzúgása mellett is a maximumot tudja nyújtani, pörgős lejátszási listájával a fülében lovagolja meg az akciót. Egy nap azonban megismerkedik egy lánnyal (Lily James), és szeretné háta mögött hagyni a bűnözői létet. A stáblistát Jamie Foxx, Jon Hamm és Jon Bernthal fényezi tovább, és Flea (Red Hot Chili Peppers) is beugrik egy szerepre. (augusztus)

Baywatch

A főszerepben Dwayne "The Rock" Johnson és még sok-sok szép test (Zac Efron, Alexandra Daddario és számtalan statiszta). A '90-es évek ikonikus sorozata nem kicsit önironikus feldolgozást kap az előzetes tanúsága szerint. A rendezője Seth Gordon, akitől eddig a Förtelmes Főnököket és a Személyiségtolvajokat kaptuk, ez mondjuk adhat egy kiindulópontot, hogy mire is számíthatunk. A nosztalgiafaktor kimaxolása érdekében tiszteletét teszi Pamela Anderson és David Hasselhoff is. Utóbbi biztosra veszi a sikert és reménykedik abban, hogy a film utat tapos majd egy spin-hoff-nak is. (május)

Bébi úr 

A DreamWorks legújabb animációs agymenéséért a Madagaszkár filmekkel elhíresült Tony McGrath felel, ráadásul a film forgatókönyvét az a Michael McCullers írta, aki az Austin Powers trilógiát is elkövette, szóval ebből a két testvér szüleik szeretetéért folyó küzdelmét bemutató filmből akár még bármi is kisülhet. (március)

Darkest Hour

A Pán nem úgy sikerült, ahogy azt Joe Wright szerette volna, ezért visszatért a drámákhoz, azokban már úgyis van elég gyakorlata, lásd a Büszkeség és balítélet, a Vágy és vezeklés, A szólista és az Anna Karenina filmeket. A következő munkájának története a II. világháború idején, 1940-ben játszódik, Churchill (Gary Oldman) brit miniszterelnökként eltöltött első napján, amikor Nagy-Britannia nagy nyomás alatt állt, hogy megalkudjanak-e Hitlerrel és váljanak a Harmadik Birodalom bábjává vagy ellenálljanak. (december)

Dunkirk

Ennek az igaz történeten alapuló akció-thrillernek Christopher Nolan írta a forgatókönyvét és a rendezői feladatokat is ő látta el. A sztori egy hatalmas kanadai műveletről szól, aminek keretében a Brit hadsereg 330 ezer szövetséges katonát evakuált a németek által bekerített Dunkerque-nél a második világháborúban. A zseniális rendező hozza magával a megszokott csapatát, így az operatőr Hoyte van Hoytema, a zeneszerző Hans Zimmer, a főbb szerepekben pedig Tom Hardy és Cillian Murphy láthatóak, akiket Mark Rylance, Kenneth Branagh és néhány új arc egészít ki. (július 20.)

Élet

A Deadpool és a Zombieland írói ezúttal komolyabb vizekre eveznek Ryan Reynolds-szal, és felülnek a Csillagok között verte sci-fi hullámokra. Az Élet című film a Nemzetközi Űrállomás hat fős legénységének történetét meséli el - köztük Jake Gyllenhaal és Rebecca Ferguson -, akik az emberiség egyik legfontosabb felfedezése előtt állnak: bizonyítékot találtak a földönkívüli életre a Marson. Ahogy elkezdik a vizsgálódást, a módszereik nem várt következményekkel járnak és az életforma sokkal intelligensebbnek mutatkozik, mint azt bárki várta volna. (március 23.)

Felt

Az elnök emberei, azon túl, hogy az 1970-es évek egyik legjobb filmje, részletes dokumentálása is a Watergate-botránynak. Peter Landesman legújabb filmjében ugyanazt a történetet ismerhetjük meg, mint az előbb említett klasszikusban, csak nem az oknyomozó újságírók szemszögéből, hanem a rejtélyes "Mély Torok" szemüvegén keresztül. A főszerepben pedig az a Liam Neeson lesz látható, aki hosszú ideje ígéri már, hogy felhagy az akciófilmekkel és bár idén még látható lesz egyben, úgy tűnik, hogy a váltás ezzel a filmmel megtörténik és ismét a drámai szerepek felé fordul. (2017)

Fences

Denzel Washington kilenc év után ül ismét rendezői székbe (nem számítva egy 2016-os Grace klinika epizódot), ráadásul a filmje azon a színdarabon alapszik, melyért Viola Davis-szel karöltve Tony-díjban részesült 2010-ben, ami a színházi világ Oscar-díjával egyenértékű. Most a két színész ismét összeáll, hogy valami maradandót alkosson együtt, drámából pedig nem lesz hiány. (2017)

Gifted

A Marvel fejesein kívül talán senki más nem tudja, hogy mi vár majd a Bosszúállók tagjaira, így nem meglepő, hogy a színészek is (felkészülve a legrosszabbra) elkezdenek más szerepek felé kacsintgatni. Az Amerika Kapitányt alakító Chris Evans például egy kőkemény drámában próbál meg bizonyítani. Evans egy hét éves kislány nevelőnagybácsiját alakítja, aki mindent megtesz azért, hogy a pénzéhes nagymamát távol tartsa tőle. A kislány ugyanis matematikai zseni, a kedves nagyi pedig anyagi lehetőséget lát a nem mindennapi tudás kamatoztatásában. (április)

Gru 3

Az első Gru mozit 2010-ben mutatták be és hatalmas siker lett, a második rész és a Minyonok viszont már gigászi magasságokba tört és egymilliárd dolláros bevételt termeltek. A harmadik Gru-filmtől én sokat várok, hiszen a Minyonokban beigazolódott, hogy a kis sárga lények csak sidekickként működnek igazán. A Gru 3-ban a jól megismert szereplők mellett kapunk több új karaktert. Az egyik Dru, Gru rég elveszettnek hitt ikertestvére, a másik pedig egy Balthazar Bratt nevű egykori gyerekszínész, aki beragadt '80-as évekbeli figurájába. (június 29.)

God Particle

Hivatalosan a Cloverfield újabb folytatása, de nagy a titkolózás körülötte, J.J. Abrams sem említi sokat, ráadásul a premiert is eltolták őszre. A történet szerint egy csapat tudós az űrben reked, amikor felfedeznek valami váratlant és megkezdődik a harc a túlélésért. (Nem ez nem az új Alien, és nem is a Life, pedig ugye...). Abrams azt ígérte, hogy mostantól évente fog érkezni egy Clovefielddel gyenge kapcsolatban álló film. (október)

Halálos Iramban 8.

Még Paul Walker halála sem tudott véget vetni az autós akciószériának, amelynek bevételei minden egyes résszel egyre közelebb kerülnek a csillagos éghez. Vin Dieselék pedig ezúttal sem győzik hangsúlyozni, hogy ők bizony egy nagy család, a film is a családról szól, és a családnál bizony nincs fontosabb. Akárhogyan is, Charlize Theron, Scott Eastwood és Helen Mirren is csatlakozott immár a Halálos iramban családhoz, és többek között tengeralattjárós-autós üldözéssel teszi a történet próbára a kapcsolatokat és a nézők idegrendszerét. (április 13.)

HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják

Keresve sem találhatnánk ennél informatívabb címet. Aki jól ismeri a második világháború német oldalát, az pontosan arra számíthat a filmtől, amire rámutat a neve. Laurent Binet író történelmi regénye részletesen leírja a 40-es években játszódó csehországi eseményeket a náci megszállástól kezdve a Heydrich elleni merényletig. A Cédric Jimenez által rendezett film az utóbbi eseményre igyekszik fókuszálni, azaz az Anthropoid hadműveletre.  A film érdekessége, hogy hasonló utat jár be, mint A dzsungel könyve, azaz egy időben két külön film jelent meg ugyanazzal a történettel. A másik a 2016-ban megjelent Anthropoid volt, ezért a HHhH-t elcsúsztatták egy évvel. (március)

Inhumans

Jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogy mit keresnek a Marvel Embertelenjei a filmes felhozatalban, amikor sorozatberendelést kaptak - nos, valamennyire ők a kakukktojás. Mielőtt szeptember végén elstartolna az ABC műsorán heti bontásban a széria, ugyanezen hónap elsején debütál egységesen minden IMAX filmszínházban az első két epizód. Magáról a történetről és a stábról egyelőre nem tudunk sokat, a showrunner Scott Buck ("Dexter", "Marvel's Iron Fist") lesz, a cselekmény pedig a Fekete Villám vezette királyi család életét fogja elmesélni. (szeptember)

Insidious: Chapter 4

Ha esetleg valakinek az volt a kívánsága az Insidious kiváló első része után, hogy bárcsak készülne még legalább három folytatás hozzá, akkor az 2017 végén nagyon boldog lesz. A horror-széria negyedik installációjának cselekménye egyelőre még ismeretlen, azt viszont már tudjuk, hogy Lin Shaye ismét visszatér szeretett szerepébe, James Wan ha pedig nem is rendezőként, de producerként újfent erősíteni fogja a csapatot. (október)

Jackie

Pablo Larraín (Neruda; El Club) első angol nyelvű filmje Jackie Kennedy férje (Kennedy elnök) halálát követő pár napját meséli el, így festve fel egy vélhetően teljes értékű portrét róla. A külföldi kritikák ódákat zengenek a filmről, nem kevés figyelmet szentelve a címszereplőt megformáló Natalie Portman játékának, aki majd minden bizonnyal megkapja azt az Oscar-jelölést (netán a szobrot is magát). Rajta kívül még olyan nevek teszik tiszteletüket, mint John Hurt, Billy Crudup, vagy Greta Gerwig. (február 9.)


John Wick 2. felvonás

A 2014-es John Wick olyan új színt vitt az akciófilmekbe, amire már nagyon régóta vártunk. Mint egy szabómester által készített öltöny, úgy illett Keanu Reevesre a visszavonulni vágyó profi bérgyilkos szerepe, amiből azonnal többet akartunk látni. Meg is kapjuk a folytatást, amelynek előzetese alapján továbbra sem lesz hiány a stílusos, kreatív és brutális akciójelenetekből. Mátrix rajongóknak egy kis bónusz is társul a filmhez, hiszen Laurence Fishburne újra együtt játszik a színésszel. (február)

Jumanji

Újabb remake, amiben Dwayne Johnson és Kevin Hart ökörködik ismét közösen, ebből már nagyjából le is szűrhető, hogy egy komolytalan családi kalandfilm a cél (a premier dátum is erre utal, de a Star Wars ellen nehéz dolga lesz), főleg mert Jack Black sem az a komolykodó srác. A sztori már ismert, néhány gyerek megtalál egy régi játékot, ami beszippantja őket és elkezdődik a futás a dzsungel szörnyei elől. A filmet eredeti helyszíneken forgatták és aki követi Johnson Instagramját, az tudja, hogy a stáb nagyon jól szórakozott, reméljük mi sem fogunk csalódni. (december)

Kincsem

A rekord összegből, körülbelül 2,5 milliárdból készült magyar film, a középpontban a magyarok csodakancájával, Kincsemmel. A versenyló elképesztő pályafutást futott be egy olyan korban, amikor az országnak a legnagyobb szüksége volt rá és azóta se sikerült megismételni sikereit. A filmet olyan gyönyörű helyszíneken forgatták, mint a bécsi Prater versenypályája és a keszthelyi Festetics kastély. Egyelőre nem a szokásos lovas filmek néz ki, mint a Seabiscuit vagy Az álmodó, inkább mindez csak körítés lesz Blashkovich Ernő bosszújához és szerelmi vívódásához, mert szinte biztos, hogy egy igényes kosztümös film vár ránk elképesztő látványvilággal. A főszerepben Nagy Ervin, Gáspár Tibor és Petrik Andrea, a rendező Herendi Gábor (Magyar Vándor, Valami Amerika). (március 16.)

Kingsman: Az aranykör

A zseniális Matthew Vaugh (Kick/Ass, Csillagpor, X-Men: Az elsők) életében először készít folytatást egy filmjéhez, mégpedig 2015 egyik legstílusosabb akcióvígjátékához, a James Bond-mozikat egyaránt kifigurázó és előttük meghajló Kingsmanhez. Természetesen visszatér Taron Egerton a fiatal titkos ügynök, Töki szerepében és miután felrobbantják a Kingsman főhadiszállását, Merlinnel (Mark Strong) együtt az USA-ba utaznak, a helyi szervezet, a Statesman és annak főnökasszonyának, Gingernek (Halle Berry) a segítségét kérve, hogy megállítsák az őrült Poppyt, akit az Oscar-díjas Julianne Moore formál meg. Hozzájuk csapódik még az egyik helyi ügynök, a beszédes nevű Jack Daniels (Pedro Pascal) is, valamint az újonnan csatlakozók között feltűnik Jeff Bridges és Channing Tatum is, de a legnagyobb kérdés az az, hogy Colin Firth miként tér vissza. (október) 

Kong: Koponya-sziget

A 2005-ös Peter Jackson-féle King Kong után a Legendary Pictures és a Warner Bros. közösen úgy döntöttek, hogy itt az ideje nekifutni újra az óriásmajom több mint 80 éves történetének. A Koponya-sziget a 70-es években fog játszódni, ahol egy kutatókból és katonákból álló felfedezőcsoport egy látszólag lakatlan szigetet próbál feltérképezni. Hamar kiderül számukra, hogy a misztikus szigeten nem csak emberek élnek, hanem óriási szörnyek is, köztük az ikonikus King Konggal. Jordan Vogt-Roberts feldolgozásának az lesz az érdekessége, hogy minden eddigi King Kongnál nagyobbal fog szolgálni a film a maga közel 30 méteres majmával. Ennek nem titkolt oka az, hogy a film egy univerzumon osztozik a 2014-es Godzillával, és várhatóan 2020 tájékán eresztik össze a két szörnyet. (március 9.)

LEGO Batman - A film

A DC Comics és A LEGO kaland legnépszerűbb szuperhőse ezúttal legkisebb formájában fogja meghódítani a mozik vásznait, ráadásul az említett film univerzumának részeként. Az adaptáció története szerint Gothamben hatalmas változások készülődnek, és Batmannek komolyan fel kell kötnie a köpönyegét, ha meg akarja menteni Jokertől az otthonát. A nagy sikerű LEGO kalandban kikísérletezett műfaj most újabb magasságokba emelkedik: még több vicc, még több akció, még több kocka. (február 9.)

Lion

A Gettómilliomos óta tudjuk, hogy Indiában az élet bizony nem habos torta - a mostoha körülmények között élő ötéves Brierly élete azonban fenekestül felfordul, amikor tévedésből rossz vonatra száll fel, és több ezer kilométerre kerül családjától. A kisfiút végül egy ausztrál házaspár adoptálja, és bár Brierly végre olyan életet élhet, amilyenre mindig is vágyott nem hagyja nyugodni a múltja és felnőttként (Dev Patel) elindul, hogy megkeresse az igazi szüleit... (február 16.)

Logan

A 20th Century FOX egyedül ezzel készül Marvel adaptációk terén idén, de reményeink szerint a Logant emlegetni fogjuk utána még hosszú ideig. Ez a film nemcsak egy sokkal sötétebb és véresebb köntösbe bújtatja rengeteg rajongó kedvenc mutánsát (amit a Deadpool-hoz hasonló R-es korhatár-besorolás is nagyszerűen bizonyít), de tizenhét év után utoljára engedi ki Hugh Jackman az adamantium karmokat Farkas szerepében. Óriási feladatnak bizonyulhat a stúdió és minden készítő számára egy hosszan tartó szakasz grandiózus és méltó lezárása, pláne, hogy Patrick Stewart (X Professzor) is Jackman-hez hasonló cipőben jár. Ha sikerül teljesíteni az elvárásokat és megérdemelt módon búcsút venni tőlük, egy rossz szavunk sem lesz. (március 2.)

Menedék

A brit-amerikai koprodukcióban készült dráma a második világháborús Varsóba kalauzolja el a nézőket, ahol egy állatgondozó házaspár (Jan és Antonina Żabiński) igyekeznek minél több zsidót megmenteni a deportálástól úgy, hogy állatok ketreceiben bújtatják őket, és persze az állatkert lakóit is próbálják megmenteni a pusztulástól. A történet női alkotók kezében van. Angela Workman adaptálta Diane Ackerman The Zookeeper's Wife regényét filmre, a rendezői székben pedig az új-zélandi Niki Caro ül. Főbb szerepekben Jessica Chastaint, Johan Heldenbergh-et és Daniel Brühlt láthatjuk. (március 30.)

Murder at the Orient Express

Agatha Christie egyik legismertebb története, a Gyilkosság az Orient Expresszen jövőre új feldolgozást kap. Nem tudom, ki hogyan van vele, de lehet bármilyen impozáns is a szereplőcsapat, játszhat benne Penélope Cruz, Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Derec Jacobi és Kenneth Branagh is, számunkra az 1974-es mozi számít az etalonnak. Fel van adva a lecke Kenneth Branagh számára, aki nem csak rendezi a filmet, de ő maga is bújik a legendás Poirot bőrébe és Albert Finney, Peter Ustinov és David Suchet után nem kis elvárásnak kell megfelelnie. (november)

Patriots Day

A Mélytengeri pokol után Peter Berg egy újabb tragédiához nyúlt, következő filmje a bostoni maratonon történt robbantást mutatja be. A rendezőnek igencsak illusztris társaságot sikerült megnyernie az igaz történeten alapuló projekthez, hiszen Mark Wahlberg, J.K. Simmons, John Goodman és Michelle Monaghan neve látható a stáblistán. (2017)

Páncélba zárt szellem

Számos művész használta már ihletforrásként Masamune Shirou cyberpunk mangáját, amelynek már jócskán megérett a filmes adaptációja. A rajongók körében volt némi felháborodás, mikor az eredetileg japán származású Motoko Kusanagi őrnagy szerepét amerikai színésznőre osztották, de jól tudjuk, hogy Scarlett Johansson napjaink egyik legtehetségesebbje a szakmában, így felesleges az aggodalom. (március 30.)

Pofoncsata

Valamiért szeretjük azt nézni, ahogy felnőtt emberek dilettáns tinédzserekként viselkednek a nagyvásznon. Ha azt akarod látni, amint Charlie Day és Ice Cube felnőtt tanárként meg akarnak mérkőzni a suli udvarán, akkor a Pofoncsata a te filmed! Day-nek egyébként fekszenek a tutyi-mutyi figurák, míg Cube zsigerből hozza a zord bunkó karakterét, úgyhogy ebből még bármi kisülhet - akár egy kellemes másfél óra is. (február 16.)

Pókember: Hazatérés

Rajongók millióinak napját tette szebbé, amikor a Marvel és a Sony Pictures Pókembert illető megegyezésére ébredtek 2015. február 10-én. A Marvel Filmes Univerzum hálószövőjének szerepébe Tom Holland bújt, aki már az Amerika Kapitány: Polgárháborúban bizonyítva rátermettségét jövőre első önálló kalandjával szolgál. A Hazatérés a képregényekből jól ismert középsulis környezetbe helyezi a címszereplőt, amint megpróbál egyensúlyt tartani magánélete és a szuperhőslét között, miközben minden eddiginél nagyobb veszélyekkel találja magát szembe. (július)

Power Rangers

Nem mondhatnánk, hogy túl sok reményt fűzünk a méltán(?) népszerű televíziós széria, a Power Rangers nagyvásznas verziójához, de talán még összejöhet az alkotóknak a csoda, ha nem veszik magukat túlzottan komolyan. Az előzetes azonban nem ezt mutatja, sokkalta inkább hasonlít egy Chronicle-utánérzésnek (érdekesség: Max Landis írta egy korábbi verzióját a PW-nek), semmint egy jófajta, színes, vállaltan B-filmes mókázásnak. Na de sebaj, legalább ehhez az egészhez olyan színészek asszisztálnak majd, mint Bryan Cranston, vagy Elizabeth Banks. Habár, ha jól meggondoljuk… Ez nem feltétlen olyan megnyugtató. (március)

Red Sparrow

A filmet Jason Matthews azonos című kémregényéből adaptálja a 20th Century Fox. A történet a mai Oroszországban játszódik, ahol a főszereplő, Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) próbálja megállni a helyét, mint hírszerzőtiszt. Akarata ellenére csábításra képzik ki, hogy bevethessék Nathaniel Nash (Joel Edgerton), a fiatal CIA-ügynök ellen... A dolog érdekessége, hogy a névrokon Francis Lawrence az Éhezők Viadala után ismét együtt dolgozik a színésznővel. További szerepekben: Jeremy Irons, Matthias Schoenaerts és Szabó Simon. A filmet részben Magyarországon forgatják. (november)

Saw: Legacy

A 2010-es Fűrész 3D után a Lionsgate drasztikus lépéshez folyamodott: abbahagyta a sorozatot. Három évvel később felröppent a hír, hogy mégis folytatódhat a világ egyik legnépszerűbb horrorszériája, azonban kikötötték, hogy nem szeretnék elsietni, nehogy a minőség rovására menjen (elvégre már a Fűrész 3D sem volt éppen a rajongók szíve-csücske, hiába bukkant fel benne a Linkin Park frontembere, Chester Bennington is). Azóta semmit sem hallottunk a projektről, de a film azóta is tervben van és idén ősszel mindenképpen szeretnék bemutatni. (október)

Silence

Minden új Scorsese-film eseményszámba megy, és ezzel sincs másként. A rendező 30 éve dédelgetett projektje két jezsuita pap (Andrew Garfield, Adam Driver) történetét meséli el, akik mesterük (Liam Neeson) kutatására indulnak a 17. századi Japánban, ahol a katolicizmus tiltott és ahol - ebből fakadóan - nem látják szívesen a két jómadarat. Scorsese harmadik vallás-centrikus filmje (Krisztus utolsó megkísértése; Kundun) erős, megalkuvást nem tűrő alkotásnak tűnik, ami újabb bizonyságául szolgálhat arra, hogy ez a gyorsbeszédű, vicces szemöldökű direktor szakmájának egyik legnagyobbja. (2017)

Soldado

Mindenkit meglepett, aki látta a Sicario: A bérgyilkost, amikor kiderült, hogy a film folytatást fog kapni, ráadásul a közeljövőben. Mivel a Sicario egy tökéletes kerek egészet alkotott önmagában, ezért első gondolatra egy teljesen felesleges, stúdió által erőltetett terméket képzeltünk el, amit az első rész sikerein felbuzdulva rendeltek be. Az alkotók szerint viszont erről szó sincs. A Soldado Josh Brolin, Benicio Del Toro és Jeffrey Donovan hármasára fókuszál majd, akik Mexikóba utazva azon dolgoznak, hogy háborút robbantsanak ki két rivális kartell között. Így már érthető a címválasztás. (2017)

Star Wars VIII

Lehet, hogy Az ébredő Erő után kissé lanyhultak a kedélyek a Star Wars irányába, de még így is 2017 legjobban várt filmjéről van szó… amelynek a sztorijáról továbbra sem tudunk semmit. De azt tudni véljük, hogy (Han Solo kivételével) mindenki visszatér, hogy Rey megkezdi jedi kiképzését és tovább folytatódik a bromance Finn és Poe Dameron között, miközben az ellenoldalon Kylo Ren tovább merül a sötétségbe Snoke vezetésével és új gonoszt köszönthetünk Benicio Del Toro személyében. A filmet Rian Johnson (Breaking Bad, Looper - A jövő gyilkosa) írta és rendezte, így az elvárásaink az egekben vannak és most már a színtiszta nosztalgiával nem érjük be. (december 14.)

Szárnyas fejvadász 2049

Vélekedjünk akárhogy Ridley Scott science-fictionjéről, abban talán mind egyetérthetünk: sokáig nem feltétlen tartottuk jó ötletnek a folytatást. Aztán jött Denis Villeneuve, majd csatlakozott hozzá főszereplőnek Ryan Gosling, mellé pedig újra megkapjuk Harrison Fordot is - ők ketten nagy természetességgel szelték a budapesti utcákat. A történetről nem sok tudomásunk van, viszont bárhogy is legyen: jelen pillanatban nem sok kétségünk van afelől, hogy Villeneuve biztos kézzel vezényli le újabb science-fictionjét (pláne úgy, hogy operatőrként Roger Deakins segíti őt az atmoszférikus képeivel). (október)

Széttörve

M. Night Shyamalan visszatérésére megérte várni, erről már mi is megbizonyosodtunk. James McAvoynak igazi jutalomjáték a többszörösen hasadt személyiségű emberrabló megformálása, Shyamalan pedig visszatért ahhoz a recepthez, amiért annak idején megszerették. A Széttörve egy végig feszült és izgalmas mozi, amelynek a befejezése annyira arcul csapja az embert, hogy azt sem tudja fiú-e vagy lány. (január 19.)

Szólít a szörny

Az év egyik legérdekesebbnek ígérkező filmjében a rendkívül tehetséges, 12 éves Conor életébe nyerhetünk bepillantást, amikor is a fiú számos megpróbáltatással fogja szemben találni magát. A pláne viszont abban rejlik, hogy mindebben egy segítője is lesz, méghozzá egy hatalmas (ámbár barátságos) szörny személyében. A behemótot pedig Liam Neeson fogja életre kelteni a vásznon. Kell ennél több? (február 16.)

T2: Trainspotting

Danny Boyle húsz évvel ezelőtt egy pörgős, húsbavágó filmet készített Irvine Welsh azonos című, provokatív regényéből, amely egy csapat edinburgh-i heroinfüggő fiatal köré épült és nagy kultuszfilmmé nőtte ki magát. Több évnyi tevékenykedés és egy bezsebelt Oscar-díj után a rendező visszatér a kezdetekhez: Renton, Spud, A beteg srác és Begbie újra összeállnak egy közös vadulás erejéig. A 20 év kihagyást természetesen a film története is átveszi, ennyi idő után találkozik újra a csapat, ismét a régi helyszíneken, amelyek azóta már jelentős változásokon estek át. Boyle ügyelt arra, hogy minden elemét átörökítse karrierjét meghatározó filmjének, de remélhetőleg épp annyi újítással is szolgál majd. (február)

The Coldest City

A részben Budapesten forgatott hidegháborús thrillerben a magyar főváros nem sokkal a Fal leomlása előtti Berlint alakítja, utcáin pedig Charlize Theron fog rohangálni MI6 ügynökként, hogy végére járjon egy ügynök halálának és felkutasson egy elvesztett listát a kettős ügynökökről. Antony Johnston és Tom Hart akciódús és izgalmas képregénye alapján készülő filmben szerepel még James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella és Toby Jones. Várhatóan akcióval a vásznon sem lesz gond, a rendezői székben a John Wick és a Deadpool 2 rendezője, David Leitch, aki kaszkadőr koordinátorként és second unit rendezőként igen komoly referenciákkal rendelkezik, kíváncsian várjuk első teljesen önálló rendezését. (augusztus) 

The Commuter

Liam Neeson és Jaume Collet-Serra rendező korábban már háromszor is dolgoztak együtt és most újra összeálltak egy akciófilm kedvéért. A The Commuter forgatókönyvét az újonc Byron Willinger és Philip de Blasi páros írta, a sztori szerint egy üzletember (Neeson) az otthona és a munkahelye közti napi ingázása során akaratlanul is belekeveredik egy bűnszövetkezet üzelmeibe, ami nem csak a saját életét veszélyezteti, hanem a környezetében lévőkét is. A formula nagyon hasonlít az eddigi filmekhez, a kérdés, hogy vajon a lassan 65. évét betöltő színész meddig bírja még ezeket a szerepeket? (október)

The Greatest Showman

Az már biztos, hogy Hugh Jackman nem szerepel több X-Men filmben, az viszont még kérdés, hogy milyen szerepeket vállal majd a jövőben. Nos, az egyik első "Rozsomák/Farkas/Logan utáni" szerepe egy musical lesz, amiben olyan színészek lesznek a partnerei, mint Zac Efron, Michelle Williams és Rebecca Ferguson. Tekintve, hogy a premierrel karácsonyt célozták meg a készítők, nem várhatunk tőle mást, mint egy megható történetet dalokkal elmesélve. Van, hogy ennyi is elég. (december)

The Hitman's Bodyguard

A Millennium Filmes igazi nagy durranásra készül ezzel a projekttel, legalábbis erre enged következtetni a következő névsor, akiket sikerült megnyerni hozzá: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek, Elodie Yung. A szinopszis szerint Reynolds fogja alakítani a világ egyik legjobb testőrét, akinek ezúttal az egyik régi ellenségét, egy bérgyilkost kell oltalmaznia, míg el nem jutnak Hágába. Samuel L. Jackson a bérgyilkost, míg Gary Oldman a Reynolds-Jackson párosra vadászó rosszfiút fogja eljátszani. A projekt minőségéért rendezői poszton a Kick-Ass 2 készítője, Jeff Wadlow felel. (augusztus)

Thor: Ragnarok

A Marvel Studios a 2017-es utolsó etapjában egy trilógiát zár le a Ragnarok személyében, amin rengeteg múlik a nem túl kiemelkedő első két Thor mozi után. A vihar istene mellett hosszú évek után visszatér a fan-favorit Loki, de kedvenc zöld óriásunkat, Hulk-ot is újra látjuk, aki elérhetetlennek tűnő szólófilmje helyett ebben az alkotásban kap nagyobb szerepet egy kvázi Planet Hulk történetszál során. Az újoncok között Cate Blanchett, Karl Urban és Jeff Goldblum nevei sem akárhogy hangzanak, úgyhogy tárt karokkal várjuk, mit tudott letenni az asztalra a főképp vígjátékokról híres Taika Waititi. (november 1.)

Transformers: Az utolsó lovag

A sorban ötödik Transformers film és Michael Bay most aztán már tényleg a legeslegutolsó rendezése, amiben végre választ kapunk arra, hogy a hatalmas robotok miért pont a Földet szemelték ki maguknak a hatalmas univerzumban. Lesznek itt középkori lovagok, II. világháború és nácik, Mark Wahlberg fura hajjal, mindemellett Josh Duhamel és Stanley Tucci is visszatér, ráadásul Anthony Hopkins is beugrik egy rövid szerepre. Az előzetes alapján a szokásos várható, nem tudom, hogy ennyi rész után tud-e még meglepetést okozni bárkinek is, bár ez már az új korszak kezdete, hisz egy komplett íróstáb hozta össze a forgatókönyvet, akik saját univerzum építésén dolgoznak. (június 22.)

Valerian és az ezer bolygó városa

Luc Besson újabb visszatérése a sci-fi műfajába, melynek alapját egy Franciaországban igen népszerű képregény folyam adja. A főbb szerepekben megtaláljuk Dane DeHaant, Clive Owent, illetve Cara Delevingne-t, de Ethan Hawke és John Goodman is tiszteletüket teszik a filmben. A trailere egyszerűen lenyűgöző volt, és beleborzongunk a tudatba, hogy hogyan is nézhetne ki Besson klasszikusa, Az ötödik elem, ha a mai technológiával forgatnák Bruce Willisék kalandját. Besson nem fogta vissza magát, és egyedibbnél egyedibb űrlényekkel és tájakkal fogjuk szembe találni magunkat, egy olyan univerzumban, ahova eddig a nagyközönség nem kapott betekintést. (július 21.)

Verdák 3

A Pixar/Disney egyelőre nem hajlandó elengedni a legtöbb merchandise bevételét produkáló sorozatát, annak ellenére, hogy a mozikban nem muzsikálnak olyan szépen azok a motorok. Villám McQueen ezúttal a veterán versenyzők problémáival kell szembenézzen, és lassan abba az élethelyzetbe kerül, mint néhai mentora, Hudson Doki. Hogy még utoljára bizonyítson, benevez a Szelep Kupa legnagyobb futamára, a Florida 500-ra. Hogy célját elérje, a régiek mellett új karakterek is fogják segíteni. (június 15.)

Wonder Woman

Habár egy kicsit ismerősen hangzik a világháborús környezetbe helyezett pajzsos szuperhős alapkoncepciója, a Wonder Woman évek óta az első női főszereplésű mozi lesz a műfajban. Gal Gadot remek választásnak bizonyult Diana hercegnő szerepére, aki a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala egyik legragyogóbb csillaga volt, nem kicsit ellopva a műsort a két címszereplőtől a végső összecsapás során. Önálló kalandjában betekintést nyerhetünk szuperhőssé válásának útjába, megismerhetjük a múltját és mindent, ami azzá tette, aki ma is. (június)

xXx: Újra akcióban

Végre megkaptuk az első xXx rendes folytatását, amiben Vin Diesel visszatér egy új csapattal karöltve, de a Halálos Iramban párhuzamok mellett nehéz elmenni, megint a család a legfontosabb, no meg a küldetés, csak itt nem az autók kapják a főszerepet, hanem az extrém sportok. Eddig nagyon jól néz ki, igazi adrenalinbomba, ami könnyen überelheti az első részt. (január 19.)

A dátumok csak tájékoztató jellegűek (főleg ott, ahol csak hónap szerepel), a forgalmazók fenntartják a változtatás jogát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.