Hirdetés

5 mozis film, ami érdekelhet júliusban

|

Nem túl eseménydús az idei július (sem), de akad így is egy-két érdekes néznivaló a mozikban.

Hirdetés

Az idei évre egyelőre nem panaszkodhatunk filmtermés szempontjából, de a nyár ezúttal is feladja a leckét a mozi szerelmeseinek: kevés film debütál idén júliusban a magyar mozikban, melyek közül csupán egy fog igazán kasszát robbantani (Thor: Szerelem és mennydörgés). Ha már eseményfilm, akkor nem szabad elmenni amellett sem, hogy Waititi mókáján kívül ebben a hónapban érkezett volna egy régóta várt premier, a Nem (Nope), Jordan Peele új rendezése is, de végül - ha nem tologatják többet - augusztus 18-tól láthatjuk a hazai filmszínházakban. Innen szép nyerni, kedves július!

Hirdetés

Július 7. Thor: Szerelem és mennydörgés

A júliusi mozis felhozatal rögvest az aduásszal nyit, mégpedig Taika Waititi új Thor-filmjével, a Szerelem és mennydörgéssel. Lehet a rendező stílusáért rajongani, vagy ódzkodni tőle, mindenesetre vitathatatlan, hogy új színt vitt a szuperhősfilmek zsánerébe (na, jó, James Gunn nélkül sem tartanánk ott, ahol). A film előzetesét elnézve a humorszámláló ezúttal is csúcsra lesz járatva, de ennél sokkal váratlanabb fordulat, hogy feltűnik Thor (Chris Hemsworth) mellett az izompacsirta Jane Foster (Natalie Portman), aki nem mellesleg a Mjölnirt is magabiztosan forgatja. Az ellenség, akivel szembe kell szállniuk pedig nem más, mint Gorr (Christian Bale első MCU-szerepe), aki az istenek elpusztítására esküdött fel. Akik szerették a Ragnarököt 2017-ből, azoknak garantált a szórakozás!

Július 7. A jó főnök

Új filmmel jelentkezik a 2015-ös Egy tökéletes nap és a 2017-es Escobar rendezője, Fernando León de Aranoa, aki legújabb vígjátékában, A jó főnökben egy mérleggyár tusáját mutatja be, amint a hőn áhított kiválósági díjért harcolnak. Mindezt "a jó főnök", Blanco (Javier Bardem) fogja össze, és mikor már minden egyenesben van, akkor tűnik fel egy korábban elbocsátott alkalmazott, José (Óscar de la Fuente), aki - mivel nem veszik vissza - mindent megtesz azért, hogy ne érdemeljék ki a rangos elismerést.

Július 14. Bezárva

D. J. Caruso (xXx: Újra akcióban, Pénz beszél, Disturbia) új thrillerében egy egyedülálló anyuka, Jessica (Rainey Qualley) csak arra vágyik, hogy békében élhessen két gyermekével. Azonban váratlanul feltűnik az ex-férj és apuka, Rob (Jake Horowitz) társával, Sammyvel (Vincent Gallo), aki bezárja a nőt a kamrába. A gyerekek védtelenül maradnak, de Jessica mindent megtesz, hogy kijusson a fogságból. Caruso klausztrofób thrillere több, mint olcsó ijesztgetés: itt egy foggal-körömmel küzdő anyát látunk, aki bármit megtesz a gyerekeiért.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Július 28. DC szuperállatok ligája

Fogságba esik az Igazság Ligája. Egytől egyig, Supermanestül (John Krasinski), Batmanestül (Keanu Reeves). Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis Clark Kent kutyája, Krypto (Dwayne Johnson) állatokból álló mentőosztagot verbuvál, akik bár megkérdőjelezhető felkészültséggel rendelkeznek, a kaland során fokozatosan fedezik fel saját szuperképességüket, melynek köszönhetően méltó ellenfelekként állhatnak fel a gonosszal szemben. Jared Stern és Sam Levine új animációs filmje egyszerre látványos akció-kaland és szuperhős paródia, ami remélhetőleg a jól elsült zsánerfilmek egyike lesz.

Július 28. Red Rocket

Röpke másfél év után hazánkban is levetítik a mozik Sean Baker (Floridai álom) új/legutóbbi filmjét, a Red Rocketet (magyarul a Vörös rakéta címen fut, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy így még kevesebben hallottak róla). Baker a 2016-os Egyesült Államokba repíti a nézőt egy ex-pornósztár, Mikey (Simon Rex) szemüvegén keresztül, aki Texas Cityben próbál egyenesbe jönni. Munkanélküliség, drogozás, Trump-fanatizmus: ez jellemzi a szegénységben élő környéket, ami minden, csak nem magától értetődő alternatíva egy jobb élet megkezdéséhez. A Red Rocket számos rangos filmfesztiválon volt a kritikusok kiemelt alkotása (összesen 13 díjat gyűjtött be), külön megemlítve Cannes-t és a magyar Cinefestet.

Ti melyik filmet tervezitek megnézni a felhozatalból? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.