Hirdetés

A közelmúlt legkeményebb női akcióhősei

|

Van élet Ellen Ripley-n és Beatrix Kiddón túl, avagy ezek a csajok garantáltan szétrúgják a... bármidet.

Hirdetés

Végre új premiernek örülhetünk a mozikban az Ava című akciófilm képében, melyben a csodás Jessica Chastain osztja az áldást a rosszfiúknak. Ennek örömére összeszedtünk néhány olyan különleges zúzdát az elmúlt 10 évből, melyben hölgyek tanítják móresre az elébük akadókat. Így sajnos olyan nyilvánvaló filmek kimaradnak a felsorolásból, mint a Nikita, a Kill Bill vagy A bolygó neve: Halál. Szerencsére azért így is akad néhány olyan nő, akivel nem érdemes ujjat húzni.

Hirdetés

A bűn hálójában (2011)

Steven Soderbergh szétcsavart akció-thrillert is tud, ha akar, a főszerepben pedig kifejezetten Gina Caranot képzelte el, ami meg is látszik az összképen. Aki nem tudná, a hölgy ex-MMA harcos, így természetesen a bunyókon van a hangsúly. Az amúgy szépséges zúzógép elképesztő hitelességgel ver péppé mindenkit, mozdulatai autentikusak, az ütéseknek, rúgásoknak olyan súlya van, hogy abba beleborzongunk. Az már csak a hab a tortán, hogy Carano olyan sztároknak látja el a baját, mint Channing Tatum, Michael Fassbender vagy Ewan McGregor.

Lucy (2014)

Luc Besson számos emlékezetes női karakternek adott életet, legutóbb épp Scarlett Johansson Lucy-jának. A film sci-fi vonulata megosztotta a nézőket, de ebben (is) rejlett a különlegessége. Egyszerre tárt elénk egy bár logikailag kikezdhető, mégis érdekes sztorit, ugyanakkor egyáltalán nem fogta vissza magát akciózás terén sem. Johansson egy idő után kvázi szuperhős robotként gázol át mindenkin, teszi mindezt puszta kézzel, fegyverrel vagy épp a tudatával. Érdemes jóban lenni a leányzóval, ha jót akarunk magunknak.

Mad Max - A harag útja (2015)

A múlt évtized legjobb akciófilmjének bár a Tom Hardy által megformált Max volt a főhőse, kevesen szállnak vitába azzal, hogy a félkarú Furiosa ellopta a show-t. Kíméletlen, céltudatos és bármire képes azért, hogy jobb életet biztosítson szeretteinek. A harag útja posztapokaliptikus üldözéspornója önmagában is működik, de Charlize Theron karaktere még nagyobb piedesztálra emeli. Egyszerre emberien érzékeny, mégis kőkemény figura, a címszereplő méltó partnere.

A bosszú (2017)

Coralie Fargeat bemutatkozó rendezése megosztotta a nézőket, okkal. A megerőszakolásáért és kis híján megöléséért bosszút álló Jen (Matilda Lutz) egészen hihetetlen módon éli túl a megpróbáltatásokat, de ami utána következik...! Iszonyatos mértékben elnagyolt erőszak, premier plánban történő kivégzések, még csak véletlenül sem aprózva el a részleteket. Ha el tudjuk engedni a logika alapjait, olyan stílusosan vérgőzös mókában lesz részünk, hogy az előtt le a kalappal. Nem könnyű menet, de aki látta Jen bosszúhadjáratát, az garantáltan nem felejti el, ilyen-olyan okokból.

Atomszőke (2017) 

A John Wickkel berobbanó David Leitch fogta napjaink egyik legmenőbb színésznőjét Charlize Theron személyében, belerakta egy hidegháborús környezetbe és szétrúgatta vele mindenki alfelét. Lorraine karaktere nem szórakozik és minden keze ügyébe kerülő tárgyat fegyverként használ, mondanom sem kell, elég hatékonyan. Hülyére ver bárkit, de közel sem legyőzhetetlen, bizony emberből van ő is és nagyon csúnyán elbánnak vele, nemegyszer. Persze azért annyira nem kell félteni, meg tudja ő védeni magát és jaj annak, aki szembeszáll vele.  

Nektek ki a kedvenc modern kori akcióhősnőtök? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.