Hirdetés

Az éhezők viadala panel - Minden, amit a Kapitólium nem mondott el

|

Hirdetés

A 2012-ben indult Az éhezők viadala-széria szép lassan végéhez közeledik: a rajongók tűkön ülve várják, miként fogja Katniss elvarrni a szálakat, és hogy egyáltalán győzedelmeskedhet-e a lázadók serege, vagy Snow fog utoljára nevetni. Nyilván, akik olvasták a regényeket, tudják a választ, én azonban tudatlanul fogok beülni az utolsó etapra, mely minden bizonnyal bombasztikus és érzelmekben gazdag befejezés lesz - legalábbis ez derült ki a Comic-Conon elhangzottakból. Na meg az, hogy a film sokkal inkább egy háborús film textúráját fogja felvenni, így végre láthatunk nagyszabású csatajeleneteket, Katniss pedig teljes harci díszben fog pompázni és végre felvállalja azt a szerepet, amibe belepasszírozták. A panelen az alkotók és a három főszereplő lényegében kitért arra, hogy mire számíthat a néző és hogy mit kívántak elérni ezzel a befejező résszel. "Ez egy nagyon, nagyon érzelmes finálé." - mondta a producer Nina Jacobson, aki szerint nem csupán kielégítő befejezést kívántak kanyarítani a széria végére, de igyekeztek eltalálni azt, amit az eredeti regények adtak az olvasóknak. A rendező, Francis Lawrence szerint (aki az előző két etapot is dirigálta, valamint a Keanu Reeves nevével fémjelzett Constantine-t is az ő nevéhez köthetjük) a fináléban végre igazán előtérbe tolódik Katniss, ellentétben az előző résszel, ahol kissé margóra szorult a főhősnő, majd hozzátette, hogy több izgalmas dolog is fog történni a filmben. Jacobson szerint Katniss végre elkezdi uralni saját sorsát és életét, miután több döntését helyette hozták meg az előző filmekben.

Katniss-in-Red-The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-2-Poster
A panelen ott lévő többi színész által alakított karakterekre is kitértek: Liam Hemsworth meglátása szerint a karaktere ezúttal sokkal inkább belekeveredik a dolgokba, ahelyett, hogy a mellékvágányon haladna és emellett társul majd a Jeffrey Wright által játszott Beetee figurájával is. Hemsworth és Hutchinson bár még a legutolsó csapó előtt befejezték munkájukat a filmen, elmentek megnézni egy jelenetet, melyben Woody Harrelson és Jennifer Lawrence szerepelt, mellyel kapcsolatban Lawrence az alábbit mondta: "Nincs mód arra, hogy ezt pletykák elindítása nélkül mondanánk, de aznap összeölelkezve aludtunk el, mint a kiskutyák." (Értsd: a jelenet nagyon érzelmes és jó volt mind nézni, mind eljátszani.) A másik igazán emlékezetes pillanat a forgatás utolsó napjához kapcsolódik, amikor Francis Lawrence rendező rendkívül megható beszédet tartott a stábnak egy berlini bárban. Ugyanekkor Lawrence-t megkérdezték, hogy van-e valami mondanivalója, mire ő lefagyott és meg se tudott szólalni. Ha már érzelmes pillanatokról van szó és epilógusról, az is kiderült, hogy ugyanazon a mezőn forgatták, mint az első film első jelenetét, a színésznő pedig el is sírta magát a meghatottságtól. A panelen szó volt arról is, hogy Lawrence-nek melyik volt a kedvenc kosztümje a filmekből, ő pedig az esküvői jelmezt választotta, mert az olyan alábecsült, illetve az úszóruhákat is megemlítette, amiket szerinte mókás lenne kivinni a strandra. A film és a könyv közötti különbséget illetően a következőt nyilatkozta a rendező: "Úgy vélem, hogy aki szerette a könyv befejezését, az szeretni fogja a film befejezését is." Mely lefordítva a következőt jelenti: vagy nagyon hűségesek voltak a regényhez, vagy pedig valami változtatást eszközöltek, de a lényegi részét megtartották. Mindenesetre az egyik legnagyobb kihívást a producer szerint az jelentette, hogy érzékeltessék: Katniss nem nagyon van tisztában azzal, hogy mi is folyik körülötte. A panelbeszélgetés folyamán levetítettek egy hosszabb előzetest is (mely egy ideig nem kerül fel sehová, de akik látták, azok bírták a képsorokat). Nekünk ez jutott, ez se számít olyan rossznak, a hangulatot mindenképp meghozza a végső, nagy csatához: https://www.youtube.com/watch?v=B-zYI2gzFNs A panel nagy része vicceskedéssel telt, például próbálták elfütyülni a film fütyülős betétjét a két férfi főszereplő (Hemsworth és Hutchinson), de annyira nem hasonlított az eredetire, inkább az X-akták főcímzenéjére. Mindenesetre az biztos, hogy a filmet várjuk, a főszereplők szimpatikusak, ahogy a szerepvállalásaik is. Novemberben meglátjuk, hogy milyen finálét kerekítettek a széria végére. Persze már pletykálják a folytatást is...
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.